‘Apple onthult sterk verbeterde Siri tegelijk met iPhone 8’

Lars Paijmans
24 januari 2017, 15:36
2 min leestijd
‘Apple onthult sterk verbeterde Siri tegelijk met iPhone 8’

De Siri die nu in je iPhone zit, staat op het punt om te veranderen. Apple zou achter de schermen druk bezig zijn met een sterk verbeterde versie van de assistent, die tegelijk met de iPhone 8 wordt onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Enhanced Siri moet dit jaar verschijnen

Verschillende bronnen uit de industrie hebben Digitimes laten weten dat grote techbedrijven als Apple, LG, Xiaomi, Huawei en Samsung dit jaar flink investeren in de ontwikkeling van digitale assistenten. Daar moeten gebruikers dit jaar al de resultaten van gaan merken, zo stellen de bronnen.

De machine learning- en kunstmatige intelligentie-startup Turi wordt in het bijzonder genoemd. Deze startup nam Apple vorig jaar augustus over en zou een belangrijke rol spelen in het verbeteren van Siri. Dit moet ervoor zorgen dat de volgende iPhone met een ‘enhanced Siri’ op de markt komt. Uit deze uitspraak kun je opmaken dat Apple de sterk verbeterde Siri als belangrijke nieuwe functie van de iPhone 8 ziet. Dit klinkt meer als nieuwe functionaliteiten voor de assistent, in plaats van een simpele update die Siri slimmer moet maken.

Enhanched Siri

Wat deze Enhanched Siri precies moet voorstellen, is alleen nog erg onduidelijk. Een assistent die beter begrijpt wat je zegt en waar je daadwerkelijk een gesprek mee kunt voeren zou bijvoorbeeld een welkome verbetering zijn. Dit doet de Google Assistant echter al en over een maandje presenteert Samsung met Bixby haar eigen assistent. Ondertussen is Siri vooral stil blijven staan, zelfs nu apps van derden Siri-ondersteuning in kunnen bouwen.

Is Apple nog op tijd?

De verbeterd Siri moet dus van goede huize komen als Apple zich weer als het bedrijf met de beste virtuele assistent in de markt wil zetten. Om dit te doen, zou Apple overwegen om een speciale Siri-speaker uit te brengen, een apparaat dat je net zoals de Google Home en Amazon Echo in je huiskamer zet, en waar je continu vragen aan kunt stellen. Het zal van de nieuwe Siri-functies afhangen of we er in Nederland ook ons voordeel mee kunnen doen. Zo heeft een doorsnee Nederlandse gebruiker bijvoorbeeld weinig aan een betere ondersteuning van de Engelse taal.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Digitimes
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Siri
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen