Iovine hint naar Siri-speaker en het belang ervan voor Apple Music

Lars Paijmans
12 oktober 2016, 11:33
2 min leestijd
Iovine hint naar Siri-speaker en het belang ervan voor Apple Music

Apple Music-topman Jimmy Iovine spreekt zich in een uitgebreid interview uit over het combineren van techniek, en hoe dit ‘hybride product’ een rol gaat spelen voor de toekomst van Apples muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Maakt een Siri-speaker Apple Music beter?

Het interview met Billboard gaat in op de relatie tussen techniek en cultuur die Apple Music probeert te bereiken. Vanaf het begin staat bij Apple voorop om technologie met kunst en muziek te verbinden.

Siri-speaker Apple Music

“In de toekomst moet dit voor de juiste hybride van de twee zorgen”, aldus Iovine. Wat dit precies betekent wil hij echter niet kwijt, maar hij gaat wel verder in op de toekomst van Apple Music. “We willen een muziekdienst maken die zowel technisch als cultureel uit kan blinken.”

Dit ‘hybride product’ doet ons direct denken aan de Siri-speaker waar steeds meer geruchten over opduiken. Een speciale speaker in je huiskamer die altijd verbonden is met Apple Music, sluit immers naadloos aan op het verhaal dat Iovine hier vertelt. Ook overbrugt het de culturele en technische aspecten waar Apple op hamert, door muziek toegankelijker te maken dan voorheen.

Daarnaast legt Iovine uit dat zijn team al veel langer bestaat dan Apple Music. “Het heeft tien jaar gekost om dit team samen te stellen. Dit zijn mensen die je niet zomaar uit de lucht kunt plukken, omdat ze de balans tussen techniek en cultuur als geen ander snappen.”

Meer dan een muziekdienst

Hoewel Apple Music op de eerste plaats een muziekdienst is, benadrukt Iovine de positie van Apple in de muziekindustrie. Apple is immers geen platenlabel en kan het zich dus veroorloven om in te zetten op video’s en andere projecten. “We willen meer zijn dan een dienst die je een lijst met nummers aanbiedt”, legt hij uit. “Daarom doen we precies wat we denken dat goed is.”

Als je het interessant vindt om meer te weten over het team dat achter de schermen aan Apple Music, raden we aan om het volledige interview van Billboard te lezen via onderstaande link.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Bron: Billboard
Categorieën: Achtergrond, Apple
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen