Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

ChatGPT: abonnement nu beschikbaar in Nederland (zo duur is het)

Yannick Chalkiopoulos
13 februari 2023, 12:31
2 min leestijd
ChatGPT: abonnement nu beschikbaar in Nederland (zo duur is het)

ChatGPT wordt steeds populairder en er is nu een Plus-versie van de chatbot beschikbaar. Wat kun je met een ChatGPT abonnement?

Lees verder na de advertentie.

ChatGPT Plus beschikbaar in Nederland

ChatGPT is de afgelopen weken ontzettend populair geworden. De dienst maakt het voor iedereen met een account mogelijk om te chatten met een AI. De chatbot geeft dan uitgebreid antwoord op de vragen die je stelt of de opmerkingen die je maakt.

Lees ook: ChatGPT gebruiken: deze chatbot geeft antwoord op al je vragen

Op je iPhone is deze dienst volledig gratis, je moet enkel een account maken om de dienst te gebruiken. Daar is nu een nieuwe functie aan toegevoegd: ChatGPT Plus. Je hebt dan een ChatGPT abonnement waar je maandelijks een bepaald bedrag voor betaalt, uiteraard wel met aanvullende functies. Wat zijn de mogelijkheden van zo’n abonnement precies?

chatGPT iPhone

Nooit meer wachten met een ChatGPT abonnement

Met ChatGPT Plus krijg je een aantal voordelen als abonnee. Het belangrijkste voordeel is dat je altijd toegang hebt tot de chatdienst, ook als het druk is. Door de enorme populariteit van ChatGPT gebeurt het namelijk nog wel eens dat je even moet wachten voordat je de dienst kan gebruiken. Met een ChatGPT Plus abonnement hoeft dit dus niet meer, je krijgt dan voorrang op alle wachtenden.

Als abonnee hoef je bovendien niet lang te wachten op een antwoord van ChatGPT, een snellere responstijd hoort namelijk ook bij het abonnement. Daarnaast krijg je bij ChatGPT Plus als eerste toegang tot nieuwe functies van de chatdienst. Welke functies dit zullen zijn is nog niet bekend, maar het is dus duidelijk dat de chatdienst (binnenkort) uitgebreid gaat worden.

chatgpt plus

Zoveel kost een ChatGPT abonnement

Het abonnement is aan de prijzige kant: voor het ChatGPT abonnement betaal je in de Verenigde Staten een maandelijks bedrag van 20 dollar. In Nederland is dit bedrag door de btw nog hoger: hier betaal je maandelijks 24,20 dollar, omgerekend 22,61 euro. Je kan het abonnement enkel met een creditcard afsluiten.

Lees ook: ChatGPT in de App Store moet je niet downloaden (dit is waarom)

ChatGPT Plus is een slimme manier van OpenAI om geld te verdienen aan de (tot nu toe gratis) chatdienst. Het ChatGPT abonnement heeft volgens ons op dit moment nog maar weinig toegevoegde waarde, omdat de gratis versie vaak toegankelijk en relatief snel is. Het is dus vooral afhankelijk van de nieuwe functies of ChatGPT Plus het afsluiten waard is. Voor nu zit je met de gratis versie nog wel goed.

Wil jij de gratis versie van de chatbot proberen? Check dan de webpagina van ChatGPT!

Wil je op de hoogte zijn van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu