De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

ChatGPT gebruiken: deze chatbot geeft antwoord op al je vragen

Piet-Jan Lentjes
16 januari 2023, 10:26
2 min leestijd
ChatGPT gebruiken: deze chatbot geeft antwoord op al je vragen

ChatGPT wordt steeds populairder en de geavanceerde chatbot geeft antwoord op (bijna) al je vragen. Maar hoe moet je ChatGPT gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

ChatGPT gebruiken: praten met een geavanceerde chatbot

Steeds meer mensen hebben de geavanceerde chatbot ChatGPT ontdekt. Ook scholieren gebruiken de geavanceerde tekstgenerator. Maar hoe moet je hem gebruiken? En waar kun je de app vinden op je iPhone?

chatgpt

Met ChatGPT kan iedereen met een account meteen chatten met de AI. De chatbot geeft uitgebreid antwoord op bijna al je vragen. De dienst is gratis, maar je moet je wel eerst registreren.

Account maken

Voordat je ChatGPT kunt gebruiken heb je een account nodig. Een account maken is zo gebeurd en daarna kun je ChatGPT meteen gebruiken. Surf naar de website chat.openai.com. Vervolgens klik je op ‘Sign up’ en vul je de gevraagde gegevens in. De chatbot is dus alleen via de browser op je iPhone te gebruiken. Een officiële app is er niet.

ChatGPT account maken

Je moet voor het aanmaken van je account wel je telefoonnummer opgeven. De chatbot voorkomt hiermee dat gebruikers meerdere accounts aanmaken. Daarnaast is de website regelmatig overbelast, dus het kan gebeuren dat de website langzaam reageert of zo nu en dan niet bereikbaar is. Geen nood! Probeer het dan later nog een keer.

Inloggen en gebruiken

Heb je eenmaal een account gemaakt, dan kun je inloggen en ChatGPT gaan gebruiken. Onderin het scherm zie je het chatvenster en je kunt dan meteen beginnen met het stellen van vragen.

Maar wat moet je ChatGPT vragen? Je kunt het eigenlijk niet zo gek bedenken. ChatGPT kent ook een groot voordeel: je kunt je vragen gewoon in het Nederlands stellen. Maar uiteraard is het ook mogelijk om je vragen in een andere taal te typen. Sterker nog, je kunt hem zelfs vragen om teksten voor je te vertalen.

Je kunt ChatGPT ook gebruiken om teksten te herschrijven. Vraag de chatbot om een tekst te herschrijven en plak daaronder de oorspronkelijke tekst. ChatGPT geeft dan meteen een nieuwe tekst.

ChatGPT kan teksten daarnaast in een specifieke stijl bedenken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een stuk tekst om te laten schrijven in de vorm van een troonrede of een verkooppraatje.

ChatGPT App Store

Pas op voor ChatGPT-apps in de App Store op iPhone

In de App Store zijn apps voor chatGPT te vinden. Deze apps zijn echter niet gratis. Je wordt zelfs gevraagd om een abonnement te nemen. Per week betaal je dan 9,99 euro. Opvallend, want de dienst is dus gratis beschikbaar op internet.

Lees meer: ChatGPT in de App Store moet je niet downloaden (dit is waarom)

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu