De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Waarom je weinig reclames voor Apple TV Plus ziet

Michel van 't Klaphek
3 november 2019, 10:23
2 min leestijd
Waarom je weinig reclames voor Apple TV Plus ziet

Sinds deze week is Apple TV Plus beschikbaar. In tegenstelling tot concurrenten als Disney Plus en Netflix, doet Apple het rustig aan als het aankomt op promotie.

Lees verder na de advertentie.

Waarom je weinig Apple TV Plus-reclames ziet

De afgelopen twee maanden gaf Apple ruim 70 miljoen dollar uit aan advertenties om de iPhone te promoten. De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) heb je zodoende op tv, internet en billboards voorbij kunnen zien komen. Apple TV Plus werd een stuk minder in het zonnetje gezet. Apple gaf ‘slechts’ 40.3 miljoen dollar aan reclames voor de kersverse streamingdienst uit.

Apple TV Plus aanbod

Dat blijkt uit onderzoek van The New York Times. De krant werkte hiervoor samen met iSpot en Wedbush, twee advertentiebedrijven. Niet alleen gaf Apple meer geld uit aan iPhone-reclames, de telefoons verschenen ook in meer soorten advertenties. In september en oktober zijn er 245 unieke advertenties van het Apple-stokpaardje verschenen.

Voor Apple TV Plus werden 139 unieke reclames in elkaar gezet. Wedbush-analist Daniel Ives probeert dit in gesprek met The Times te verklaren: “De iPhone blijft hét belangrijkste product van Apple. Apple TV Plus gaat deze rol nooit overnemen.” De analist is van mening dat Apples Netflix-concurrent meer natuurlijk moet gaan groeien.

Lees ook: Apple TV Plus review round-up: hoe goed zijn de shows en films?

‘Gebrek aan aanbod’

Toch is de situatie opvallend. Apple staat er immers om bekend veel reclame te maken voor nieuwe producten. Veel mensen kunnen zich waarschijnlijk nog wel de iconische iPod-reclames van weleer herinneren. Ook de iPhone werd in de eerste jaren behoorlijk uitgelicht.

Ives denkt dat dit te maken heeft met het huidige aanbod van Apple TV Plus, of liever gezegd: het gebrek aan aanbod. Volgens de analist zou het onverstandig zijn om de streamingdienst nu grootschalig te promoten, omdat er nog te weinig interessante films en series op staan. Apple TV Plus is volgens hem dan vooral een project voor de langere termijn.

Over Apple TV Plus

Apple TV Plus is vanaf 1 november beschikbaar in Nederland. Je kunt de dienst zeven dagen gratis op proef nemen, of één jaar gratis kijken als je recent een Apple-product hebt gekocht. Begin direct goed en check onze Apple TV Plus-tips. Hierin vind je films en series die gegarandeerd de moeite waard zijn. De dienst is geschikt voor het hele gezin: een kinderslot instellen is daarom ook zo gepiept.

Lees het laatste nieuws over Apple TV Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu