Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple TV Plus review round-up: hoe goed zijn de shows en films?

Michel van 't Klaphek
29 oktober 2019, 20:16
3 min leestijd
Apple TV Plus review round-up: hoe goed zijn de shows en films?

Is Apple TV Plus het betalen waard, of kun je je geld beter op zak houden? In deze round-up zetten we de eerste reviews van internationale media over de Netflix-concurrent op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV Plus review round-up

Vanaf aanstaande vrijdag is Apple TV Plus beschikbaar. Je kunt dan onbeperkt naar een groot aanbod van documentaires, films en series kijken op al je apparaten, zonder reclames. Bij uitkomst kun je genieten van meerdere Apple Originals: films en shows die je nergens anders kunt zien.

Enkele filmrecensenten van internationale media hebben de eerste afleveringen van See, The Morning Show, For All Mankind en Dickinson alvast mogen bekijken. In dit Apple TV Plus review round-up overzicht zie je wat zij ervan vinden.

See

See, dat zich afspeelt in een nabije toekomst waarin vrijwel iedereen blind is, roept gemengde gevoelens op bij recensenten. Variety schrijft dat de show duidelijk geïnspireerd is op Game of Thrones, maar dat het verhaal van beduidend mindere kwaliteit is.

Collider was meer onder de indruk, en roemt vooral de acteerkwaliteiten van hoofdrolspoler Jason Momoa. TV Line is echter vernietigend in haar oordeel. Volgens de website zakt de show compleet door het ijs, vooral door de warrige verhaalopbouw.

The Morning Show

The Morning Show wordt door vrijwel alle pers aangestipt als één van de belangrijkste shows van Apple TV Plus. De lat ligt dus hoog voor de dramaserie die zich grotendeels afspeelt op de set van een succesvol Amerikaans tv-programma.

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Collider is positief en schrijft dat de show de verwachtingen waarmaakt. The Hollywood Reporter vond het begin weinig onderscheidend, maar de derde aflevering heel sterk. The Rolling Stone is het hiermee eens en vindt dat de serie veel goeds belooft.

For All Mankind

Als je maar één Apple Original gaat kijken, kijk dan For All Mankind. Dat is de mening van Paste Magazine. De website noemt de serie die zich afspeelt in een wereld waarin de ruimtewedloop nog niet is beslecht de “must-see show” van Apple TV Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=N3RjayAF0b4

Ook Variety is ontzettend positief en vindt vooral de verhaallijn heel sterk. De serie speelt zich in een alternatieve realiteit af, en Apple heeft volgens de website goed nagedacht over de decors. The Hollywood Reporter was positief, maar vond het tempo ietwat traag.

Dickinson

IndieWire is enthousiast over Dickinson, maar geeft wel een waarschuwing af. Wanneer je denkt dat de comedyserie een realistisch beeld van Emily Dickinson schetst, ga je teleurgesteld worden. De serie probeert namelijk vooral op de lachspieren te werken en laat hierdoor historisch gezien regelmatig steekjes vallen.

Variety is ook positief, maar weet niet zo goed in welk hokje de serie geplaatst moet worden. Is het nou een comedy? Of toch een drama? Collider zit daar niet zo over in, en vindt de show vooral heel erg vermakelijk. Vooral de acteerprestaties van hoofdrolspeelster Hailee Steinfeld kunnen op enthousiasme rekenen.

Over Apple TV Plus

Vanaf 1 november, aanstaande vrijdag, is Apple TV Plus in Nederland verkrijgbaar. De dienst is een week lang gratis op proef te bekijken. Daarna betaal je 4,99 euro per maand. Je kunt het abonnement met maximaal vijf andere gezinsleden delen. Check het Apple TV Plus-aanbod voor een overzicht van films en series dat je direct bij uitkomst kunt kijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu