Helaas: design van de Apple Watch Series 10 wordt toch niet spectaculair

2 juli 2024, 13:30
2 min leestijd
Helaas: design van de Apple Watch Series 10 wordt toch niet spectaculair

Waar eerder werd voorspeld dat de Apple Watch Series 10 een nieuw design zou krijgen, lijkt dat nu toch niet zo te zijn. Dit weten we al over de Apple Watch X.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Series 10

Apple viert dit jaar een jubileum, want het is tien jaar geleden dat de eerste Apple Watch werd aangekondigd. De verwachtingen voor de Apple Watch Series 10 (of Apple Watch X) zijn daarom hooggespannen. Volgens geruchten zouden er dit jaar grote veranderingen naar de smartwatch komen, waaronder een compleet nieuw design. Nu lijkt het erop dat het design van de Apple Watch Series 10 toch niet drastisch wordt aangepast.

Lees ook: Apple Watch Series 10: worden de huidige bandjes onbruikbaar?

Eerdere geruchten voorspelden dat de Apple Watch X een vernieuwd ontwerp zou krijgen. Het was de verwachting dat de smartwatch veel dunner zou worden, mede door een nieuw systeem met magnetische horlogebandjes. De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman sprak zelfs van het grootste redesign ooit bij de Apple Watch. Helaas blijkt nu dat het design van de Apple Watch Series 10 helemaal niet zo spectaculair wordt.

apple watch x camera

Groter display

Vorige week doken de eerste schematische tekeningen van de Apple Watch Series 10 op, waarbij het design van de smartwatch werd onthuld. Op de afbeeldingen zijn weinig veranderingen te zien, want het toestel lijkt erg op de Apple Watch Series 9 (en eerdere Apple Watches). De hoeken zijn opnieuw afgerond, de dikte is vrijwel ongewijzigd en de Digital Crown vinden we terug op dezelfde plek als voorheen.

Een verandering die wél zo goed als zeker lijkt is een groter display bij de Apple Watch X. Bij het design van de Apple Watch Series 10 is een scherm te zien van 45 en 49 millimeter. Bij eerdere Apple Watches kun je kiezen tussen 41 en 45 millimeter, de Apple Watch Ultra (2) heeft wel al een 49 mm-scherm. Voor een groter scherm hoef je straks dus niet meer voor de duurdere Apple Watch Ultra te kiezen.

apple watch ultra

Release Apple Watch Series 10

Het is onduidelijk waarom Apple heeft besloten om toch geen nieuw design te introduceren bij de Apple Watch Series 10. Mogelijk is het bedrijf tegen productieproblemen aangelopen, waarna is besloten om vast te houden aan het bestaande ontwerp. Een andere optie is dat het bedrijf nooit van plan was om het design te veranderen, omdat het huidige ontwerp goed genoeg is.

Lees ook: watchOS 11 komt eraan: deze Apple Watches krijgen de update

De smartwatch verschijnt in september, als Apple ook de iPhone 16 presenteert. Begin september zien we voor welk design Apple heeft gekozen bij de Apple Watch Series 10. Andere features die naar de smartwatch komen zijn waarschijnlijk een bloeddrukmeter, een verbeterde accu en de S10-chip. Wil je een nieuwe Apple Watch kopen en niet tot na de zomer wachten? Bekijk dan hier de beste prijzen van de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2:

Apple Watch Series 9 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Series 9

41 mm

Siliconen band

Aluminium

Met mobiel internet

€ 407,00

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon
Vergelijk alle Apple Watch Series 9 prijzen

Apple Watch Ultra 2 deals

Los toestel Refurbished

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Geweven alpine band M

Titanium

Met mobiel internet

€ 813,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple Watch Ultra 2 prijzen

Via: 9to5mac
Bronnen afbeeldingen: Wordsmattr, Wordsmattr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch X
Apple Watch X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu