Tip: Zo start je een wisselgesprek op je iPhone

7 juni 2019, 19:28
2 min leestijd
Tip: Zo start je een wisselgesprek op je iPhone

Door een wisselgesprek aan te nemen, kun je met meerdere mensen tegelijk bellen zonder iemand op te hoeven hangen. Zo zet je iemand in de wacht op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Wisselgesprek op je iPhone starten

Tegenwoordig gebruiken we overal een app voor, maar de iPhone heeft zijn naam te danken aan bellen. De standaard Telefoon-app zit vol met handige trucjes, waaronder het aannemen van een tweede gesprek. Zo begin je een wisselgesprek op je iPhone:

  1. Allereerst moet je de functie aanzetten. Duik hiervoor de Instellingen in en ga naar ‘Telefoon’;
  2. Tik vervolgens op ‘Wisselgesprek’ en verschuif de schakelaar zodat het vakje groen wordt;
  3. Vanaf nu kun je een wisselgesprek aannemen.
iPhone wisselgesprek starten

Wanneer je de volgende keer in gesprek bent en tussendoor een tweede oproep binnenkrijgt, zie je drie opties op het beeldscherm verschijnen. Je kunt het huidige gesprek ophangen en de nieuwe beller beantwoorden, de tweede beller een voicemail in laten spreken of de nieuwe beller in de wacht zetten en eerst je huidige telefoontje afronden.

Op het scherm van de Telefoon zie je duidelijk met wie je momenteel aan het bellen bent. Door op ‘Wissel’ te drukken, schakel je over van gesprek. Uiteraard kun je tijdens het gesprek ook even je geluid dempen om bijvoorbeeld te overleggen met iemand naast je. Dit heet ook wel ruggespraak.

iPhone conferentiegesprek beginnen

Kennen de twee bellers elkaar of probeer je een vergadering op te zetten? Maak dan gebruik van de knop ‘Voeg samen’. Hiermee plaats je meerdere bellers in één telefoongesprek, wat ook wel een conference call of conferentiegesprek wordt genoemd. Hierbij kunnen alle bellers onderling met elkaar kletsen. Met ‘Voeg toe’ kun je met maximaal vijf mensen tegelijk, inclusief jij, een gesprek houden.

Moet je met meer mensen vergaderen, of ben je zuinig op je belminuten? Probeer dan eens de groepsgesprek-functie van FaceTime, waarbij je met maximaal 32 mensen tegelijk kunt (video)bellen. Ook kun je natuurlijk bellen via WhatsApp of een andere berichtendienst. Ben je nogal vergeetachtig? Gebruik dan Siri bel-herinneringen als geheugensteuntje voor telefonische afspraken.

Lees meer handige bel-tips:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu