Tip: vergeet nooit meer iemand te bellen dankzij Siri bel-herinneringen

Florence Peeters
8 januari 2019, 11:20
2 min leestijd
Tip: vergeet nooit meer iemand te bellen dankzij Siri bel-herinneringen

Of je nou druk bent of een belangrijk telefoontje gepland hebt staan, het is wel zo fijn als je er dan aan wordt herinnerd. Gelukkig kun je met Siri gemakkelijk bel-herinneringen instellen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Siri als persoonlijke assistent

Spraakassistent Siri is voor allerlei handige taken in te zetten, en maakt je leven een stuk gemakkelijker. Door een spraakopdracht te geven hoef je zelf geen notities te maken, opdrachten uit te voeren, en dus ook geen herinnering in te stellen om iemand (terug) te bellen.

Zo vergeet je minder snel om een keer je moeder te bellen, de gemiste oproep van je collega te beantwoorden of een geplande belafspraak na te komen. Siri bel-herinneringen instellen doe je als volgt.

  1. Activeer Siri door de zij- of homeknop van je iPhone ingedrukt te houden, of zeg ‘Hé Siri’;
  2. Geef Siri de volgende opdracht, bijvoorbeeld: ‘Herinner mij om Lars te bellen om kwart over 12 ‘s middags’;
  3. Vervolgens verschijnt er een herinnering gemaakt door Siri. Sluit het venster van Siri.

Zodra het tijdstip dat jij hebt aangegeven voor de herinnering is aangebroken, krijg je een melding van de Herinneringen-app om diegene te bellen. Bij het maken van de herinnering, wordt het telefoonnummer van het gekozen contact eraan gekoppeld. Zo verschijnt er een telefoon-icoontje naast de taak. Door hierop te drukken, wordt de persoon in kwestie automatisch gebeld.

Herinnering uitstellen

Komt het niet uit om nu te bellen? Verzet de herinnering simpelweg door via 3D Touch op de melding te tikken. Hierdoor kun je de herinnering verzetten naar een uur later, de volgende dag of deze taak als voltooid markeren.

Ook op deze manier kun je aangeven dat je diegene wel nu wilt bellen. De functie werkt ook met Siri op de Mac, maar dan heb je logischerwijs niet de mogelijkheid om iemand vanuit de herinnering te bellen.Daarvoor zul je dan alsnog je iPhone erbij moeten pakken.

Heb je meerdere contacten met dezelfde naam? Dan vraagt Siri eerst welke van deze personen je bedoelt. Dit gebeurt ook wanneer iemand meerdere telefoonnummers in zijn contactgegevens heeft staan.

Lees meer handige tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu