Tip: pas de helderheid of het volume preciezer aan op je Mac

Wouter Nijsen
8 februari 2018, 14:47
1 min leestijd
Tip: pas de helderheid of het volume preciezer aan op je Mac

Je kent het wel: het geluid van je Mac staat te zacht, maar als je de volume iets opschroeft, staat het eigenlijk weer te hard. In deze tip laten we een trucje zien waarmee je het geluid, maar ook de helderheid preciezer aanpast.

Mac-helderheid aanpassen: zo werkt het

De Mac(Book) laat met blokjes zien hoe hoog je het systeemvolume of de helderheid van het scherm hebt staan. Soms komt het voor dat het verschil tussen één blokje eigenlijk te groot is, en het handiger zou zijn om er een stukje tussenin te zitten. Wat je mogelijk niet wist, is dat macOS standaard een optie bevat waarmee je het volume of de helderheid preciezer bepaalt. Hiervoor hoef je niet de instellingen in te duiken, maar alleen een toetscombinatie te gebruiken.

Houd de toetsen Shift + Option (alt) ingedrukt en tik hierna op de volume- of helderheidknop. Het werkt ook met de knopjes om de belichting van je toetsenbord aan te passen.

mac helderheid volume aanpassen

Zoals je ziet in de hud (heads-up-display), pas je het geluid of de helderheid in kleinere stapjes aan. Zo kun je preciezer bepalen welk volume- of helderheidstand je het prettigst vindt.

→ Op zoek naar meer? Check dan ons overzicht met handige iPhone- en Mac-tips.

→ Ook handig: gebruik je tabbladen in apps in macOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu