Tip: Zo installeer je Windows op je Mac met Boot Camp

Rick van der Veer
23 mei 2018, 16:55
2 min leestijd
Tip: Zo installeer je Windows op je Mac met Boot Camp

Veel mensen kopen een Mac om macOS te kunnen gebruiken, maar wist je dat je er ook Windows op kunt gebruiken? In deze tip laten we je zien hoe je het installeert met Boot Camp.

Lees verder na de advertentie.

Boot Camp: Windows op de Mac

MacOS is een fijn besturingssysteem, maar voor sommige toepassingen heb je (helaas) nog Microsoft Windows nodig. Gelukkig doet Apple niet moeilijk en kun je Windows gewoon op iedere moderne Mac installeren. Hiervoor gebruik je Boot Camp, een handig programma dat ervoor zorgt dat Windows goed functioneert in combinatie met een Apple-computer.

Boot Camp Mac

Voordat je begint heb je wel een aantal zaken nodig. Zo dien je over minstens 60GB aan vrije ruimte op de harde schijf te beschikken. Ook heb je een iso-bestand nodig om Windows te installeren. Via de Microsoft-website kun je de installatiemedia downloaden. Let wel op: ook is een geldige licentie benodigd. Volg vervolgens onderstaande stappen om Windows te installeren.

Zo installeer je Windows op je Mac

  1. Open de Boot Camp-assistent op de Mac. Volg de stappen om een partitie te maken voor Windows en extra installatiebestanden voor Windows te downloaden. Herstart je Mac vervolgens;
  2. Nadat je Mac is herstart, verschijnt het installatieprogramma voor Windows. Wanneer er wordt gevraagd op welke schijf Windows gezet moet worden, kies je voor de Bootcamp-partitie;
  3. Volg de verdere stappen tot je Mac herstart naar Windows. Installeer vervolgens de ondersteuningssoftware van Boot Camp in het welkomstscherm dat verschijnt;
  4. Je Mac met Windows is nu klaar voor gebruik.

Nu je Mac twee besturingssystemen heeft, is het handig om te weten hoe je tussen de twee platformen schakelt. Om van Windows naar macOS te gaan, gebruik je het Boot Camp-icoontje naast de klok rechtsonder om je Mac te herstarten. Om van macOS naar Windows te gaan, kies je voor ‘Opstartschijf’ in ‘Systeemvoorkeuren’.

Je kunt ook de Option-toets ingedrukt houden als je je Mac aanzet. Er verschijnt dan een handig menuutje waar je je keuze kunt aangeven. Goed om te weten is dat je dus altijd kunt schakelen, ongeacht welk besturingssysteem je opstart.

→ Op zoek naar meer handige Apple-tips? Check dan ons grote iPhoned-tipoverzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu