Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

macOS High Sierra: alles wat je moet weten

Lars Paijmans
3 min leestijd
macOS High Sierra

macOS High Sierra is de nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor de Mac. Het is de eerste grote update sinds de naamswijziging van OS X naar macOS. High Sierra werd op 5 juni 2017 tijdens WWDC aangekondigd en is sinds 25 september te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra release

De nieuwe versie van macOS werd op 25 september officieel beschikbaar gemaakt. De onderstaande apparaten krijgen een update naar macOS High Sierra.

Bereid je Mac voordat je de update installeert wel goed voor. Maak een back-up en zorg dat al je instellingen goed staan voor de update. In onderstaande tip lees je onze tips om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Lees ook: 6 tips om je Mac en MacBook klaar te maken voor macOS High Sierra

macos high sierra

Conclusie macOS High Sierra Review

MacOS High Sierra is niet de update waar je hart direct sneller van gaat kloppen, omdat de ingrijpende en opvallende verbeteringen ontbreken. Apple bouwt simpelweg voort op Sierra en brengt vooral ‘onzichtbare’ vernieuwingen. Je systeem wordt sneller, efficiënter en bespaart meer opslagruimte. Daar zal niemand over klagen, maar we hopen stiekem toch dat Apple volgend jaar weer eens uitpakt.

→ Lees meer in de macOS High Sierra review

Dit is nieuw in macOS High Sierra

De tweede versie van macOS (10.13) heet High Sierra en brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Op deze pagina lees je alles over de update en hoe je deze kunt downloaden.

Apple File System

Het Apple File System was een belangrijke vernieuwing van iOS 10 en komt met High Sierra ook naar de Mac. Het bestandssysteem zorgt dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd worden. Het Apple File System is ook geoptimaliseerd voor ssd- en flash-opslag, zodat het bestandssysteem helemaal klaar is voor de toekomst. Apple geeft aan dat het File System bovendien een stuk veiliger is.

macos high sierra siri

Verbeteringen voor Safari

Apples eigen webbrowser krijgt meer functie in High Sierra en voorkomt bijvoorbeeld dat video’s met geluid automatisch worden afgespeeld. Handig, omdat steeds meer websites een filmpje afspelen met (hard) geluid, waar je vaak niet op zit te wachten. Is het geen probleem dat op een bepaalde website video’s automatisch afspelen, dan kun je dit gewoon instellen.

Safari gaat ook na wanneer adverteerders je volgen. Heb je bijvoorbeeld gezocht naar een nieuwe iPhone, dan krijg je op andere pagina’s automatisch advertenties van de smartphone te zien. Dit wordt tracking genoemd en macOS High Sierra zorgt ervoor dat niemand meer met je meekijkt.

Foto’s-app en Live Foto’s

High Sierra voert ook diverse wijzigingen door in de Foto’s-app, die standaard op elke Mac geïnstalleerd staat. Zo kun je afbeeldingen nu makkelijker orderen en is er een nieuwe navigatiekolom om snel tussen mappen te schakelen. Ook zijn de verschillende bewerkingstools uitgebreid met meer opties.

De Live Foto’s, die kiekjes tot leven laten komen door er een korte video van te maken, krijgen een herhaal-effect om het filmpje continu te herhalen.

macos high sierra review

Meer grafische kracht door Metal 2

macOS High Sierra bouwt de Metal-techniek, die we kennen van iOS, in voor betere graphics. Metal 2 zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook dat Macs voortaan overweg kunnen met virtual reality. Tijdens de WWDC-keynote werd onthuld dat er een samenwerking is met SteamVR, en de bekende ontwikkelprogramma’s Unreal en Unity ook met het systeem gaan werken.

Mail

Verder krijgt de Mail-app een opfrisbeurt. Vooral het zoeken naar mailtjes gaat makkelijker en slimmer. De zogeheten ‘Beste resultaten’-functie is toegevoegd en zorgt dat de meest relevante resultaten bovenaan komen te staan. Hierbij rekening houdend met de mails die je mogelijk al hebt gelezen en welke berichten extra belangrijk zijn.

De Mail-app kun je bovendien in splitview gebruiken, wat betekent dat je bijvoorbeeld een bericht kunt opstellen wanneer je een mailtje leest.

Heeft dit artikel je geholpen?

macOS High Sierra archief

Bekijk archief (57 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu