De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

2 manieren om snel alle tabbladen in Safari te sluiten

Wouter Nijsen
19 april 2018, 16:55
1 min leestijd
2 manieren om snel alle tabbladen in Safari te sluiten

Werk je in Safari en heb je regelmatig een heleboel tabbladen tegelijk open staan, die je eigenlijk niet gebruikt? Dan kan het handig zijn om ze allemaal in één keer te sluiten, behalve de pagina waarmee je actief bezig bent. In deze tip lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

1. Gebruik de rechtermuisknop

De eerste manier om in één keer alle geopende Safari-tabbladen te sluiten, is door in de menubalk met je muis naar het kruisje van je actieve tabblad (die dus open moet blijven staan) te gaan, op de rechtermuisknop te tikken en vervolgens te kiezen voor ‘Sluit andere tabbladen’.

Alle tabbladen die je niet gebruikt, worden dan in één klap gesloten. Hierdoor oogt de browser gelijk een stuk rustiger en overzichtelijker.

2. Toetsencombinaties

Ook kun je ervoor kiezen om een toetsencombinatie te gebruiken, waarmee je nog sneller geopende tabbladen sluit. Eén manier is door de Option-knop op je toetsenbord in te drukken, en vervolgens op het kruisje te klikken van het tabblad dat open moet blijven. Zo blijft Safari (en je Mac) lekker snel en ben je minder afgeleid door geopende webpagina’s.

Nog makkelijker is door de toetscombinatie ‘Option-Command-W’ te gebruiken, waarbij je er alleen voor moet zorgen dat je actieve tabblad in Safari is geopend.

Lees ook: Met deze toetscombinaties gebruik je macOS nog sneller

Ook interessant: Zo open je per ongeluk gesloten tabbladen opnieuw in Safari

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu