Het diepte-effect van een iPhone XS Portretfoto aanpassen: zo doe je dat

5 mei 2019, 13:05
2 min leestijd
Het diepte-effect van een iPhone XS Portretfoto aanpassen: zo doe je dat

Met de Portretmodus van de iPhone XR regel je het scherptediepte-effect handmatig. Zo lijkt het net alsof de camera is uitgerust met een uitschuifbare lens. Zo maak je een mooie Portretfoto.

iPhone XS Portretfoto maken

Met een professionele camera kun je het scherptediepte-effect handmatig wijzigen door aan de lens te draaien. Omdat de iPhone geen lens heeft die in- en uitschuift, heeft Apple een manier gevonden om dit via software te doen.

Het werkt als volgt. Als je een foto gemaakt hebt met de Portretmodus, dan kun je achteraf het diepte-effect versterken of juist afzwakken. Let op: deze functie werkt alleen op de iPhone XS en iPhone XS Max en niet op andere iPhones met een dubbele cameralens.

iPhone XS portretfoto
  1. Maak een foto met de Portretstand van de Camera-app;
  2. Ga naar de Foto’s-app en tik op ‘Wijzig’;
  3. Onderin beeld verschijnt een balk. Veeg van links naar rechts om het scherptediepte-effect te versterken of verminderen.

Je kunt deze functie toepassen op iedere foto die je met de Portretstand gemaakt hebt. Deze herken je aan het Portret-logo in de linker bovenhoek van het scherm in de Foto’s-app. Ook foto’s die je van anderen ontvangt.

Een fijne toevoeging

De functie is een mooie toevoeging aan de Camera-app, omdat de Portretfunctie niet altijd voor het mooiste effect zorgt. Alles wordt softwarematig geregeld, waardoor er bijvoorbeeld soms per ongeluk een deel van iemands kapsel wordt afgesneden.

Door de foto achteraf bij te stellen, kun je het portret-effect verbeteren om zo toch de foto te kunnen gebruiken. Je kunt het effect overigens ook al vooraf aanpassen. Zo weet je precies hoe een foto eruit komt te zien voordat je op de sluiterknop drukt.

Heb je wel een iPhone met dubbele cameralens maar geen iPhone XS (Max)? Probeer dan Focos eens. Deze app bootst bovenstaand effect na zonder dat je het nieuwste model hoeft te hebben. Focos werkt op de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X en iPad Pro.

Focos

Bending Spoons Apps ApS

Gratis via App Store

Lees meer over de iPhone XS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu