iPhone X (en nieuwere toestellen) uitzetten en opnieuw opstarten

Lars Paijmans
10 februari 2020, 13:11
1 min leestijd
iPhone X (en nieuwere toestellen) uitzetten en opnieuw opstarten

Door het ontwerp dat met de iPhone X werd geïntroduceerd, verandert de manier waarop je het toestel bedient aanzienlijk. Zo werkt het uitzetten en herstarten van de iPhone X, XS, XR, 11 (Pro) en de iPhone 12-serie net even anders dan je gewend bent. iPhoned laat zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X uitzetten, hoe doe je dat?

Omdat de homeknop vanaf de iPhone X ontbreekt, is er een nieuwe manier bedacht om het toestel uit te zetten of opnieuw op te starten. Bij voorgaande iPhones kon je de zijknop ingedrukt houden om dit te doen, maar met die handeling activeer je nu Siri op de iPhone. Daarom heeft Apple een andere handeling bedacht om de telefoon uit te schakelen. Het werkt als volgt:

iPhone X uitzetten

De iPhone X uitzetten (en nieuwere iPhones) in 4 stappen:

  1. Houd de zijknop en één van de volumeknoppen drie seconden ingedrukt;

  2. Het toestel trilt en er verschijnt een nieuw venster;

  3. Schuif de knop met ‘zet uit’ van links naar rechts;

  4. De iPhone wordt vervolgens uitgeschakeld.

Om de toegankelijkheid van de iPhone te verbeteren, heeft Apple ook in iOS de optie verwerkt om de iPhone vanaf de iPhone X uit te schakelen. Je hoeft hierdoor alleen het touchscreen te gebruiken en er zijn verder geen knoppen meer nodig. Je gaat hiervoor naar ‘Instellingen > Algemeen’ en scrolt naar beneden om de smartphone uit te zetten.

Als de iPhone eenmaal uitgeschakeld is, kun je hem weer herstarten door de zijknop een paar seconden ingedrukt te houden. Ook als je de iPhone aan een stopcontact hangt, zal hij zichzelf automatisch weer inschakelen. Wil je meer weten over de nieuwste iPhone 12 (Pro)? Check dan ook onze andere iPhone 12 pagina over Apples nieuwe toptoestel.

Meer tips voor de iPhone 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu