iPhone X (en de XS, XS Max of iPhone XR) uitzetten en opnieuw opstarten
Lars Paymans

Door het nieuwe ontwerp dat met de iPhone X werd geïntroduceerd, veranderde de manier waarop je het toestel bedient aanzienlijk. Zo werkt het uitzetten en herstarten van de iPhone X, XS, XS Max en XR net even anders dan je gewend bent. iPhoned laat zien hoe.

iPhone X uitzetten, hoe doe je dat?

Omdat de homeknop op de iPhone XS, XS Max, XR en X ontbreekt, is er een nieuwe manier bedacht om het toestel uit te zetten of opnieuw op te starten. Bij voorgaande iPhones kon je de zijknop ingedrukt houden om dit te doen, maar met die handeling activeer je nu Siri op de iPhone. Daarom heeft Apple een andere handeling bedacht om de telefoon uit te schakelen. Het werkt als volgt:

iPhone X uitzetten

De iPhone X uitzetten in 4 stappen:

  1. Houd de zijknop en één van de volumeknoppen drie seconden ingedrukt;
  2. Het toestel trilt en er verschijnt een nieuw venster;
  3. Schuif de knop met ‘zet uit’ van links naar rechts;
  4. De iPhone wordt vervolgens uitgeschakeld.

Om de toegankelijkheid van de iPhone te verbeteren, heeft Apple ook in iOS de optie verwerkt om de XS uit te schakelen. Je hoeft hierdoor alleen het touchscreen te gebruiken en er zijn verder geen knoppen meer nodig. Je gaat hiervoor naar ‘Instellingen > Algemeen’ en scrolt naar beneden om de smartphone uit te zetten.

Als de iPhone X eenmaal uitgeschakeld is, kun je hem weer herstarten door de zijknop een paar seconden ingedrukt te houden. Ook als je de iPhone aan een stopcontact hangt, zal hij zichzelf automatisch weer inschakelen. Wil je meer weten over de iPhone XS? Check dan ook onze andere iPhone XS tips over Apples nieuwe toptoestel.

Meer tips voor de iPhone X(S)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.