Apps kopen in de App Store met Face ID: zo doe je dat in 3 stappen

22 maart 2019, 16:37
2 min leestijd
Apps kopen in de App Store met Face ID: zo doe je dat in 3 stappen

Face ID is er niet alleen om je iPhone XS, XS Max, XR of X te ontgrendelen, maar heeft veel meer toepassingen. Eén daarvan is het doen van aankopen in de App Store, een optie die je wel eerst moet inschakelen. iPhoned laat zien hoe.

Face ID App Store: zo doe je een aankoop

Sinds de introductie van Touch ID op de iPhone 5S is het mogelijk om aankopen in de App Store te bevestigen met de vingerafdrukscanner. Dat is niet alleen veiliger dan een wachtwoord, maar ook sneller. Sinds de iPhone X werkt het logischerwijs heel anders, omdat de telefoon Face ID gebruikt in plaats van Touch ID. Toch kun je de gezichtsherkenning gebruiken om bijvoorbeeld apps te kopen in de App Store, of een film te downloaden met iTunes.

Ook interessant: de uitgebreide iPhone XS review

Hiervoor moet je wel zorgen dat je iPhone XS, XS Max, XR of X goed is ingesteld, zodat Face ID werkt in de app-winkel. Het proces is simpel en werkt behoorlijk vlot. Volg de onderstaande stappen om Face ID in te schakelen voor gebruik in de App Store.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone;
  2. Tik op ‘Face ID en toegangscode’ en vul vervolgens je toegangscode in;
  3. Zorg ervoor dat het schakelaartje achter ‘iTunes en App Store’ (onder ‘Gebruik Face ID voor’) op groen staat.

Ga je hierna naar de App Store of iTunes en zie je iets wat je wil downloaden, dan kun je Face ID gebruiken om de betaling (of alleen het downloaden) te verifiëren en af te ronden. Je dient dan de knop aan de zijkant van je iPhone twee keer achter elkaar in te drukken, en vervolgens naar het toestel te kijken. De knop voorkomt dat je per ongeluk een aankoop doet zonder dat je je hier bewust van bent.

→ Op zoek naar meer tips voor je iPhone XS? Check het overzicht hieronder of de uitgebreide iPhone-tippagina.

Meer tips voor de iPhone X, XS en XR

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu