Zo krijg je het retro Instagram-logo terug op je iPhone

Michel van 't Klaphek
6 oktober 2020, 16:29
2 min leestijd
Zo krijg je het retro Instagram-logo terug op je iPhone

Instagram bestaat tien jaar en viert haar verjaardag met een origineel cadeautje. Je kunt namelijk een ander symbool voor de app uitkiezen, waaronder het klassieke logo van het begin. Je moet hiervoor echter wel een verborgen menu in de instellingen openen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-logo veranderen: van nieuw naar retro

Wie jarig is, trakteert. Instagram viert haar tiende verjaardag door gebruikers te laten kiezen uit meerdere app-iconen, die ook app-pictogrammen worden genoemd. Dit is het plaatje dat je op het thuisscherm van je iPhone bij Insta ziet staan. Je kunt het Instagram-logo onder meer veranderen naar het retro-beeldmerk van tien jaar geleden. Zo werkt het:

 1. Updaten

  Zorg er ten eerste voor dat je de nieuwste versie van Instagram uit de App Store hebt gedownload;

 2. Open Instagram

  Open vervolgens de Instagram-app, tik op je profiel rechtsonder en druk vervolgens op de drie horizontale streepjes rechtsboven;

 3. Naar het geheime instellingenmenu

  Kies “Instellingen” en ‘trek’ vervolgens het scherm naar beneden door van bovenaf naar beneden te swipen. Je moet helemaal van boven naar beneden vegen, waarna je vervolgens confetti in beeld krijgt;

 4. Kies je nieuwe app-icoon

  Gefeliciteerd, je hebt het geheime Insta-menu gevonden. Kies je favoriete Instagram-logo uit de lijst en aanschouw het resultaat op je iPhone-thuisscherm.

Er staan meerdere app-pictogrammen in de lijst, waaronder de klassieke beeldmerken uit 2010. Ben je niet zo fan van de retrovormgeving? Scrol dan naar beneden om de meer moderne pictogrammen te bekijken, zoals “Schemering”, “Zonsopkomst” en “Aurora”. Wie fan is van minimalistische designs kan terecht bij bijvoorbeeld “Donker” en “Licht”.

Goede timing

De nieuwe ‘functie’ verschijnt op een goed moment. Dankzij iOS 14 zijn iPhone-bezitters namelijk massaal aan de gang gegaan met het personaliseren van hun thuisschermen. Apple laat de touwtjes namelijk flink los in de grote iPhone software-update van 2020.

Je kunt nu onder meer widgets op het thuisscherm plaatsen, app-iconen veranderen en andere lettertypes selecteren. Samenvattend kun je in iOS 14 dus het hele homescreen naar jouw hand zetten. Heb je inspiratie nodig? Check dan onderstaande video, waarin iPhoned-redactrice Dilara laat zien hoe je je iPhone een make-over geeft.

iOS 14: geef je homescreen een make-over met widgets, app-iconen en meer!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu