Zo maak je een Instagram-dm die zichzelf automatisch verwijdert
Lars Paymans

Naast de populaire Instagram Stories kun je nu ook privéberichten sturen die zichzelf verwijderen. Zo werkt de nieuwe dm-functie van Instagram.

Instagram dm-functie op de schop

Om de Instagram-app te stroomlijnen, worden normale tekstberichten in hetzelfde overzicht gezet als de Instagram-dm’s die zichzelf verwijderen. Zo heb je voortaan een handige lijst met al je berichten. Je kunt deze verdwijnende berichten herkennen aan het blauwe cirkeltje dat om de foto heen staat.

Een Instagram-dm sturen die zichzelf verwijdert doe je zo:

  • Open Instagram en tik op het papieren vliegtuigje rechts bovenin beeld (of swipe naar links);
  • Tik op het blauwe camera-icoontje;
  • Maak je tijdelijke foto of video en tik op de pijl;
  • Kies de groep of contacten waar je het bericht naar wil sturen.

Door op het blauwe cameraatje te tikken, kun je ook vanuit een chatvenster direct een foto of video versturen die zichzelf verwijdert. De ontvanger kan je creatie één keer bekijken en eenmaal herhalen, al krijg je hier wel een notificatie van als dit gebeurt. Je kunt de nieuwe dm’s versturen vanaf versie 10.16 van de Instagram-app voor iOS.

Instagram werkt hard om de berichtenfunctie van de app verder uit te bouwen. Deze aanpak lijkt te werken, want sinds november 2016 is het aantal gebruikers van de Instagram dm-functie gegroeid van 300 miljoen naar 375 miljoen.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.