De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple maakt app-specifieke iCloud-wachtwoorden verplicht: zo stel je ze in

Lars Paijmans
16 mei 2017, 15:33
2 min leestijd
Apple maakt app-specifieke iCloud-wachtwoorden verplicht: zo stel je ze in

Apple maakt het vanaf 15 juni 2017 verplicht om een app-specifiek wachtwoord in te stellen voor iCloud. In deze tip laten we zien waarom en hoe je zo’n wachtwoord instelt.

Lees verder na de advertentie.

Apple maakt iCloud app-specifiek wachtwoord verplicht

Om de beveiliging van iCloud verder te versterken, wordt het verplicht om apps van derden die je iCloud gebruiken te voorzien van een eigen wachtwoord. Apps als Outlook hebben voortaan een eigen code nodig om je gegevens af te schermen.

Dit geldt dus alleen voor gebruikers die niet Apples eigen apps gebruiken om mail, contacten of je kalender op je iPhone of iPad te gebruiken. Ook apps uit de App Store die Apples eigen api’s gebruiken om iCloud-integratie toe te voegen, tellen niet mee. Hier vul je immers nooit een speciaal wachtwoord voor in.

iCloud app-specifiek wachtwoord

Het voordeel van deze codes is dat je echte gegevens gemaskeerd worden voor de derde partij. Door je een willekeurig gegenereerd wachtwoord te geven die niet uit Apples-servers afkomstig is, worden je iCloud-gegevens beter beveiligd dan eerst.

Voordat je onderstaande stappen doorloopt, moet je controleren of je tweestapsverificatie aan hebt staan. Dit is namelijk verplicht om een app-specifiek wachtwoord in te stellen. Heb je dit geactiveerd, dan kun je via onderstaande stappen de nieuwe beveiligingsmaatregel activeren.

Zo maak je een iCloud app-specifiek wachtwoord aan

  1. Log in op de Apple ID-website met je iCloud-e-mail en wachtwoord;
  2. Scroll naar beveiliging;
  3. Klik onder App-specifieke wachtwoorden op ‘maak wachtwoord aan’;
  4. Geef het wachtwoord een label, zo weet je waar je het later voor gebruikt;
  5. Apple genereert een wachtwoord, kopieer deze;
  6. Open de app en log uit, vul vervolgens je iCloud-mail en app-specifieke wachtwoord in.

Dit proces moet je eenmalig herhalen voor alle apps van derden die beroep doen op je iCloud-account. Op die manier maak je voor iedere app een eigen wachtwoord aan. Als je ooit je Apple ID-wachtwoord wijzigt, zullen alle app-specifieke wachtwoorden ingetrokken worden.

Apple laat je per keer 25 van deze wachtwoorden tegelijk aanmaken. Door in het beveiligingsmenu op ‘Bewerken’ te tikken, zie je welke wachtwoorden aangemaakt zijn en kun je deze (indien nodig) wijzigen of verwijderen.

Lees het laatste nieuws over iCloud

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu