De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Gifjes en 6 andere vernieuwingen die mogelijk naar WhatsApp komen

Rutger Otto
7 juni 2016, 16:09
2 min leestijd
Gifjes en 6 andere vernieuwingen die mogelijk naar WhatsApp komen

In de omschrijving van de nieuwste WhatsApp-bèta zijn aanwijzingen gevonden voor de komst van gifjes in de chat-app. Er zijn ook andere functies gespot.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gifjes en meer

Wat kunnen we de komende tijd verwachten van WhatsApp? Online zijn al wat hints verschenen, onder meer in de begeleidende tekst bij WhatsApp-bèta versie 2.16.7.1. Verder zouden er in de huidige reguliere versie van WhatsApp al functies verstopt zitten, die de ontwikkelaars gewoonweg niet hebben ingeschakeld. Welke dat zijn, lees je onder punt 2 tot en met 6. Hieronder lees je er alles over.

1. Ondersteuning voor gifs

Binnenkort kun je mogelijk gebruikmaken van gifjes in WhatsApp-gesprekken. Dat blijkt uit de nieuwe bètaversie van WhatsApp voor ontwikkelaars. In de bijgevoegde tekst staat beschreven dat WhatsApp het bestandsformaat GIF gaat ondersteunen. Waarschijnlijk kun je niet direct gifjes uploaden, maar worden links met een gif wel als geanimeerde afbeelding gepresenteerd. Mogelijk werkt dat hetzelfde als in Telegram of Twitter, waar je uit een database van gifjes naar de juiste plaatjes kunt zoeken.

Uit het bètadocument blijkt dat gebruikers gedeelde gifjes kunnen opslaan in hun Filmrol. Verder kun je ervoor kiezen om de gifs automatisch herhalend te laten afspelen. WhatsApp zou ondersteuning bieden voor peek en pop-acties bij gifs.

2. Quotes

Eén van de verborgen functies in WhatsApp zou zijn dat je andere gesprekpartners kunt quoten. Dat zou voornamelijk handig zijn in drukke groepsgesprekken, waar meerdere zaken door elkaar heen lopen. Door eerdere berichten te quoten, is het mogelijk om gesprekken beter te volgen. Eenzelfde functie zit bijvoorbeeld al in Telegram.

3. Stickers

In Facebook Messenger kun je al stickers gebruiken als emoji tekort schieten, maar in WhatsApp worden ze nog niet ondersteund. Wel zijn er aanwijzingen in de broncode van de app dat moederbedrijf Facebook ook stickers aan WhatsApp wil toevoegen.

telegram stickers

4. Vernieuwde profielen

WhatsApp-profielen zijn nog niet heel erg interessant. Je kunt zien welke media je met elkaar hebt gedeeld en welke berichten je als favoriet hebt bestempeld, maar het is voor gebruikers niet mogelijk veel informatie over zichzelf toe te voegen. Wat WhatsApp hier precies mee van plan is, is onduidelijk.

5. Videobellen

Het lijk niet de vraag of, maar wanneer videobellen door WhatsApp wordt geïntroduceerd. Ook hiervoor zijn aanwijzingen in de app gevonden. Momenteel is het al mogelijk om ‘gewoon’ te bellen via WhatsApp, middels je internetverbinding. Het gaat daarbij alleen om audio, video wordt nog niet ondersteund.

whatsapp videobellen

6. Bestanden delen

Nog een langverwachte functie van WhatsApp is bestanden delen. Dat is al mogelijk met foto’s en video’s, maar bijvoorbeeld nog niet met zip-bestanden. In principe moeten alle bestandstypes ondersteund worden.

7. In-app browser

Open je regelmatig linkjes die anderen naar je sturen, dan zie je ze geopend worden in Safari. In een toekomstige versie van WhatsApp worden ze mogelijk geopend in een eigen browser. Zo blijf je in de omgeving van WhatsApp en worden websites mogelijk sneller getoond.

Lees meer over WhatsApp

Bronnen: WABetaInfo 1, 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen