Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Facebook Messenger: het complete overzicht

Rutger Otto
3 min leestijd
Facebook Messenger

Facebook Messenger is de chatdienst van Facebook. Met honderden miljoenen actieve gebruikers is het een van de meest populaire chatdiensten van dit moment, achter WhatsApp, wat ook in handen is van Facebook. Omdat Facebook Messenger op vrijwel alle mobiele platformen én op de website van Facebook is te gebruiken, kun je gemakkelijk contact houden met vrienden. De app is voor iOS gratis te downloaden.

Facebook Messenger: losse app van Facebook

Facebook Messenger was tot 2014 onderdeel van de reguliere Facebook-app. Daarna besloot Facebook de chatfunctie los te koppelen met een aparte Messenger-app. Dat leidde aanvankelijk tot een enorme klachtenregen bij gebruikers, waardoor de app in de App Store op gemiddeld nog geen twee sterren werd beoordeeld. Inmiddels zijn de meeste gebruikers het gebruik van de extra app wel gewend en staat de app steevast in de lijst met populairste gratis apps voor de iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger functies

Met Facebook Messenger kun je heel gemakkelijk met Facebook-vrienden chatten. Zij hoeven niet per se een iOS-app te hebben, maar kunnen ook antwoorden vanaf bijvoorbeeld een computer of een Android-telefoon. Of je nu de Facebook Messenger pc versie gebruikt of die op je iPhone: naast het versturen van tekstberichten verzend je in een handomdraai emoji, stickers, gifs, video’s, foto’s, audio en nog veel meer.

Daarnaast is de app door de jaren heen steeds meer extra Facebook Messenger functies gaan toevoegen. Zo kun je games tegen elkaar spelen, praten met chatbots en bestanden versturen via Dropbox. Ontwikkelaars kunnen hun apps en diensten Facebook Messenger-ondersteuning geven, zodat het voor jou gemakkelijker wordt om de app vanuit het chatvenster te gebruiken.

Facebook Messenger privacy

Sinds Facebook de chat-app heeft geïntroduceerd, werkt het hard aan het beter maken van de app. Zo is het inmiddels voor gebruikers mogelijk om foto’s te voorzien van krabbels en tekst. Daarnaast zou Facebook werken aan een manier om via Messenger geld te versturen naar vrienden en aan een manier waarop gebruikers berichten kunnen dicteren via de microfoon, die dan wel als tekst worden verstuurd.

Ondertussen lijken steeds meer mensen zich zorgen te maken over de Facebook Messenger privacyvoorwaarden. Dit is bij Facebook ook het geval, waardoor dezelfde zorgen ook voor Messenger geuit wordt. De app vraagt immers toegang tot allerlei soorten data, inclusief je locatie, adresboek, foto’s en meer. Voor sommigen is het daarom een bewuste keuze om Facebook Messenger bewust niet te installeren.

facebook messenger downloaden

Facebook Messenger reclames

Facebook is al jaren bezig om geld te verdienen aan Facebook Messenger. In tegenstelling tot de normale Facebook-app, kom je hier immers geen gesponsorde pagina’s of statussen tegen. Daarom test het sociale netwerk sinds januari 2017 advertenties in de app. Deze komen tussen het overzicht met je gesprekken te staan, maar verschijnen vooralsnog niet in de chats zelf.

Lees het laatste Facebook Messenger nieuws

Facebook Messenger downloaden

Je kunt Facebook Messenger downloaden voor zowel de iPhone, iPad als iPod touch. Naast de app kun je ook de webversie gebruiken van de dienst, mocht je liever geen extra app op je iDevice installeren.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?

Facebook Messenger archief

Bekijk archief (79 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu