‘Gelekte afbeeldingen tonen videobellen met WhatsApp’

Rutger Otto
22 december 2015, 10:34
2 min leestijd
‘Gelekte afbeeldingen tonen videobellen met WhatsApp’

Chat-app WhatsApp werkt aan een functie om te kunnen beeldbellen op iOS. Op gelekte screenshots is alvast te bekijken hoe dat eruit ziet.

Lees verder na de advertentie.

‘WhatsApp videobellen komt eraan’

De geruchten dat WhatsApp werkt aan de implementatie van videobellen gingen al langer, nu is de functie te zien op screenshots. Dat meldt de Duitse website Macerkopf. Op de afbeeldingen is ongeveer te zien hoe de functie moet werken.

Het gaat om twee screenshots. Op de ene valt te zien hoe een inkomend gesprek eruit ziet. Waarschijnlijk komt dan de naam en foto van de ander in beeld, al zijn ze voor de screenshots weggefilterd. Met een groene knop neem je het gesprek aan, met de rode knop wijs je hem af. Op het andere plaatje wordt getoond hoe het gesprek er vervolgens. Dat gesprek wordt via internet (3G/4G/Wifi) gevoerd. Op het scherm kun je dan zowel zien wat de ander opneemt als wat jij in beeld hebt. Gebruikers kunnen met een druk op de knop wisselen van camera aan de voor- of achterzijde en gemakkelijk even de microfoon uitschakelen.

Wanneer WhatsApp videobellen beschikbaar komt, is nog onduidelijk. Volgens de bronnen is de functie in bètaversie 2.12.16.2 beschikbaar voor gebruik. De huidige versie van WhatsApp in de App Store is momenteel 2.12.12. Het kan dus nog wel even duren voordat bellen met beelden mogelijk is.

whatsapp videobellen

Sneller wisselen van chats

Wat niet op de screenshots te zien is, maar wat waarschijnlijk wel gaat veranderen, is de manier waarop je wisselt van gesprekken. WhatsApp zou een manier aan het testen zijn waarmee je sneller naar een andere chat gaat, zonder dat je steeds eerst een gesprek moet afsluiten om een nieuwe aan te tikken.

Het is enigszins vreemd dat WhatsApp nog geen videobellen ondersteunt, want Facebook Messenger heeft die mogelijkheid al een tijdje en WhatsApp valt ook onder Facebook. Als WhatsApp de veranderingen doorvoert, lees je dat vanzelf op iPhoned.

Lees meer over WhatsApp

Bron: Macerkopf
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu