De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

watchOS 3 officieel: snelheid staat voorop

Erwin Vogelaar
13 juni 2016, 19:15
2 min leestijd
watchOS 3 officieel: snelheid staat voorop

De Apple Watch is een jaar oud, dus het wordt tijd voor een update. Niet in de hardware, maar de software. Apple heeft watchOS 3 onthuld tijdens WWDC 2016.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 3 officieel

Apple heeft de derde versie van watchOS onthuld tijdens WWDC 2016. Apple heeft het systeem een stuk beter geoptimaliseerd, waardoor je smartwatch vooral een stuk sneller moet zijn. Apps starten nu direct in plaats van die enkele seconden wachten als voorheen. Als voorbeeld liet Apple de app Onefootball ziet, dat er best lang over doet om op starten met watchOS 2. In watchOS 3 is de app direct opgestart en geüpdatet. Informatie in de apps worden namelijk al op de achtergrond geüpdatet voor dat je een kijkje neemt.

watchos 3 officieel

Naast de extra snelheid zijn er ook andere mogelijkheden aan watchOS 3 toegevoegd. Zo kun je nu direct bij je favoriete apps komen door de knop aan de zijkant van het horloge in te drukken. Je kunt zelf kiezen welke apps vervolgens getoond worden. Zeker die enkele apps die je elke dag gebruikt kun je zo makkelijk bereiken, omdat je ze niet op het scherm hoeft te zoeken. Daarnaast is er ook een control center toegevoegd zoals op iOS. Door naar boven te swipen op het scherm kun je enkele instellingen op je horloge aanpassen.

Er zijn ook nieuwe reactiemogelijkheden toegevoegd. Niet alleen kun je nu met je stem een reactie dicteren, maar je kunt ook een vooropgestelde reactie sturen of een reactie met je vinger schrijven.

watchos 3 officieel

watchOS 3 heeft ook een serie aan nieuwe watchfaces, zoals een Activity-watchface, een soort analoog/digitaal hybride watchface en naast Mickey Mouse komt nu ook Mini Mouse als watchface beschikbaar. Het is tevens voor ontwikkelaars mogelijk om meer informatie aan watchfaces toe te voegen, zoals actuele weerinformatie. Wil je van watchface wisselen? Dan is dat nu ook een stuk simpeler. Je hoeft alleen nog maar te swipen.

Er komen ook veel meer mogelijkheden voor apps. Fitness-apps kunnen bijvoorbeeld meer sensoren van het horloge gebruiken om informatie te verkrijgen. Tof is dat apps nu ook de bewegingen van rolstoelgebruikers goed kunnen registreren tijdens het sporten. Deel je graag je sportprestaties, dan kun je die sturen naar je vrienden. Er komt met watchOS 3 ook ondersteuning voor de speaker van het horloge, Game Center, CloudKit en Apple Pay. Wordt het je allemaal iets te veel? Dan kun je de nieuwe app Breathe proberen. Met deze app plan je sessies om even tot rust te komen door gewoonweg te ademen.

watchOS 3 komt komende herfst beschikbaar als gratis update voor alle Apple Watch-gebruikers. Een previewversie is nu al beschikbaar voor ontwikkelaars. Volgens Apple zal de Apple Watch door deze update als een volledig nieuw horloge aanvoelen.

Lees het laatste nieuws over WWDC 2016

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen