De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Touch ID keert terug op toekomstige iPhones als alternatief voor Face ID’

Florence Peeters
17 december 2018, 14:53
2 min leestijd
‘Touch ID keert terug op toekomstige iPhones als alternatief voor Face ID’

Met de introductie van Face ID op de iPhone X is een nieuw tijdperk aangebroken. Toch beleeft Touch ID mogelijk een comeback, maar dan in het scherm verwerkt.

Lees verder na de advertentie.

Face ID en Touch ID samen op iPhone

Apple legt aan de lopende band innovaties en ideeën vast, en opnieuw is er een interessant patent ontdekt door Patently Apple. Het bedrijf uit Cupertino zou Touch ID op toekomstige iPhones mogelijk opnieuw gebruiken als authenticatiemethode, blijkt uit het document.

Hoewel inmiddels duidelijk is dat Face ID de sterkste gezichtsherkenningssoftware van het moment is, lukt het de technologie niet altijd om in één keer je gezicht te herkennen. Als het na meerdere pogingen nog niet lukt om op deze manier je iPhone te ontgrendelen, moet je momenteel je toegangscode invoeren.

Uit het patent blijkt dat Apple voor zulke gevallen Touch ID opnieuw in iPhones wil verwerken. Wanneer Face ID niet werkt, zou je middels de vingerafdrukscanner toch snel je telefoon kunnen ontgrendelen.

Omdat het onwaarschijnlijk is dat ook de homeknop zijn terugkeer maakt, zou de Touch ID-sensor dan in het scherm verwerkt worden. Deze technologie voor vingerafdrukscanners is sinds dit jaar op verschillende Android-telefoons te vinden. Daar wordt het bovendien al gecombineerd met gezichtsherkenning, omdat gebruikers uit ontgrendelingsmethoden kunnen kiezen.

Ergernis verminderen

Apple zou de twee technologieën voor biometrische authenticatie willen combineren, om de ergernis te verminderen als de TrueDepth-camera niet perfect werkt. Het kan in situaties met bijvoorbeeld slecht licht namelijk vrij nauw komen. Dan is Touch ID een sneller alternatief dan het invoeren van je toegangscode.

Apple Watch Series 4 review

Het patent benoemt daarnaast nog een minder waarschijnlijke innovatie: Face ID op de Apple Watch. Het slimme horloge is niet uitgerust met een camera, laat staan met de TrueDepth-technologie die nodig is om Face ID te laten werken.

Maar uit een ander patent bleek onlangs dat Apple al langer de mogelijkheden onderzoekt om een camera in de Apple Watch te verwerken. Dit zou er vooral voor moeten zorgen dat je vanaf je horloge kunt FaceTimen. Maar voordat het Apple misschien lukt om dat werkend te krijgen, zijn we waarschijnlijk wat jaren verder.

Volg het laatste nieuws over Apple

Bron afbeelding: Patently Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen