Spotify werkt aan een goedkoper abonnement zonder audioboeken

25 juni 2024, 8:17
2 min leestijd
Spotify werkt aan een goedkoper abonnement zonder audioboeken

Spotify heeft in Amerika een goedkoper abonnement aangekondigd voor het laten vallen van toegang tot audioboeken. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Spotify werkt aan goedkoper abonnement

Spotify start in Amerika met een goedkoper abonnement, in ruil voor het laten vallen van audioboeken. Deze goedkopere optie kost $ 10,99 per maand en biedt verder alle voordelen van Spotify, zoals afspelen zonder reclame. Het enige dat ontbreekt zijn de luisterboeken.

Het standaard Premium-abonnement van Spotify kost $ 11,99. Naast afspelen zonder reclame heb je met dat abonnement toegang tot 15 uur per maand luisteren naar audioboeken, uit een catalogus van meer dan 250.000 titels. Tot nog toe was het bij Spotify niet mogelijk om te kiezen voor een goedkoper abonnement.

spotify duurder

Weer net zo duur als Apple Music

Spotify verhoogde in juni de prijs van het basisabonnement van 10,99 dollar naar 11,99 dollar. Daarmee wilde het bedrijf naar eigen zeggen gebruikers de beste ervaring bieden. Met het nieuwe goedkopere abonnement kunnen klanten die geen gebruik willen maken van audioboeken dus 1 dollar per maand besparen.

Het abonnement van Spotify dat goedkoper is geworden, is nu net zo duur als Apple Music. Spotify is in Amerika dus niet langer duurder dan Apple Music. Er zijn overigens geen wijzigingen in de prijzen van de andere abonnementen. Duo kost 16,99 dollar en Family kost 19,99 dollar. Spotify heeft ook nog een abonnement van 9,99 dollar waarmee je per maand 15 uur naar audioboeken kunt luisteren en naar muziek met advertenties.

In Nederland heeft Spotify vooralsnog geen goedkoper abonnement aangekondigd, maar de kans bestaat dat dit alsnog gebeurt. Ook hier is Spotify sinds een tijdje een euro per maand duurder dan Apple Music en heb je met een abonnement toegang tot luisterboeken. De prijzen in Nederland zijn momenteel:

Premium-abonnementPrijs
Individual11,99 euro
Duo15,99 euro
Family18,99 euro
Student5,99 euro

Heb je geen behoefte aan audioboeken, dan krijg je over een tijdje naar alle waarschijnlijkheid de optie om over te stappen naar een abonnement dat 1 euro goedkoper is.

Wil je graag een euro minder betalen maar heb je geen zin om op het nieuwe abonnement van Spotify te wachten? Ga dan alsnog voor Apple Music. Naast een euro korting krijg je bij Apple Music ook nog eens Lossless audio, Apple Music Classical en een Karaoke-functie, zonder dat je daar ook maar iets extra’s voor hoeft te betalen!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu