Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Spotify wordt alweer duurder: dit zijn de nieuwe (hogere) prijzen

Yannick Chalkiopoulos
4 juni 2024, 16:30
2 min leestijd
Spotify wordt alweer duurder: dit zijn de nieuwe (hogere) prijzen

Spotify heeft aangekondigd dat de prijzen van de abonnementen wéér duurder worden. Zoveel ga je binnenkort betalen voor de muziekdienst.

Lees verder na de advertentie.

Spotify wordt weer duurder

Slecht nieuws als je een abonnement hebt op Spotify, want de muziekdienst heeft aangekondigd de prijzen opnieuw te verhogen. Dit is voor het tweede jaar op rij dat Spotify duurder wordt. In 2023 werden alle abonnementsprijzen al verhoogd, als gevolg van inflatie. Nu worden de prijzen nog hoger, dat volgens Spotify nodig is om te investeren en innoveren in de producten die het bedrijf aanbiedt.

Lees ook: Spotify abonnementen: deze zijn er (en deze prijzen betaal je)

Spotify heeft daarom in een persbericht aangekondigd dat de prijzen van vrijwel alle abonnementen zullen stijgen. Het gaat in ieder geval om de tarieven in de Verenigde Staten. Andere landen volgen waarschijnlijk snel. Gelukkig gaat het niet om een enorme stijging, de meeste abonnementen van Spotify worden één euro per maand duurder. Benieuwd naar de nieuwe prijzen? Wij zetten voor je onder elkaar.

iphone spotify

Dit zijn de nieuwe prijzen

In de Verenigde Staten heeft Spotify alle nieuwe prijzen aangekondigd. Drie van de vier abonnementen bij Spotify Premium worden duurder. Alleen het Student-abonnement behoudt dezelfde prijs. De Amerikaanse prijzen worden met één dollar per maand verhoogd, dus in Nederland zal vermoedelijk hetzelfde met de prijzen in euro gebeuren. Je komt dan uit op de volgende maandelijkse prijzen:

Premium-abonnementHuidige prijsNieuwe prijs
Individual10,99 euro11,99 euro
Duo14,99 euro15,99 euro
Family17,99 euro18,99 euro
Student5,99 euro5,99 euro

Lang hoeven Amerikaanse abonnees niet te wachten op de verhoogde prijzen, want Spotify wordt daar volgende maand al duurder. Het is de verwachting dat de Nederlandse versie van de muziekdienst binnenkort ook te maken krijgt met prijsverhogingen. Daarover heeft Spotify nog niks bekendgemaakt, maar dat duurt vermoedelijk niet lang meer. Doorgaans volgen andere landen snel als Spotify duurder wordt in de Verenigde Staten.

spotify lossless audio

Spotify wordt duurder dan Apple Music

De nieuwe prijzen betekenen dat Spotify straks duurder is dan Apple Music. Op dit moment betaal je voor beide muziekdiensten hetzelfde bij een individueel abonnement. Voor zowel Apple Music als Spotify leg je nu 10,99 euro per maand neer, maar dat wordt dus een euro duurder bij Spotify. Voor het Family-abonnement betaal je nu al meer bij Spotify (17,99 euro) dan bij Apple Music (16,99 euro).

Lees ook: Spotify of Apple Music? 5 redenen om te kiezen voor Apple

De hogere prijs is opvallend, want bij Apple Music krijg je toegang tot veel meer functies. Zo krijg je Apple Music Classical en Apple Music Sing gratis bij het abonnement, luister je naar muziek in hogere kwaliteit en biedt de muziekdienst ondersteuning voor surround sound. Apple Music is dus een erg goed alternatief, zeker als Spotify duurder wordt. Ben je benieuwd welke abonnementen er zijn bij Apple Music? Bekijk dan hier het hele aanbod!

Meer over Spotify

Bron: Spotify
Bron afbeelding: unsplash
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu