Shazam krijgt nieuwe functie voor iPhone (en die is heel handig)

Yannick Chalkiopoulos
23 mei 2024, 14:30
3 min leestijd
Shazam krijgt nieuwe functie voor iPhone (en die is heel handig)

Apple heeft een nieuwe functie geïntroduceerd bij Shazam, waar veel gebruikers vermoedelijk erg blij mee zullen zijn. Dit is er nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functie voor Shazam

Er is een update voor Shazam beschikbaar! Apple heeft in de nieuwste versie van Shazam ondersteuning voor ‘Live Activiteiten’. Die feature werd in iOS 16 geïntroduceerd, waarmee apps een speciaal soort meldingen laten zien op het vergrendelscherm en in het Dynamic Island. Zo zie je de stand van een voetbalwedstrijd, of hoe lang het nog duurt voordat je taxi arriveert.

Lees ook: Met deze tips haal je meer uit Shazam

Nu werkt Shazam ook met live activiteiten, waardoor je op het vergrendelscherm van je iPhone kunt zien welk nummer herkend wordt door de app. Zodra Shazam heeft geregistreerd om welk nummer het gaat, zie je dat op het vergrendelscherm van je iPhone. Het nummer blijft in beeld totdat je de melding weer wegveegt. Enorm handig, want het komt nog wel eens voor dat je vergeet dat je een nummer op Shazam opzocht. Door live activiteiten wordt je er toch weer aan herinnerd.

shazam live activities

Zo schakel je live activiteiten in

Door de ondersteuning voor live activiteiten zie je Shazam ook terug in het Dynamic Island bij de iPhone 14 Pro (Max) en de iPhone 15-serie. Als Shazam een nummer heeft herkend verschijnt dit in het Dynamic Island. Je hoeft dan dus niet meer terug te gaan naar de Shazam-app. Zo ben je direct op de hoogte van de titel en artiest van het nummer waar je naar op zoek was. Je schakelt de nieuwe functie als volgt in bij Shazam:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Shazam’;

  3. Zet de schakelaar achter ‘Live activiteiten’ aan.

Heb je live activiteiten ingeschakeld bij Shazam? Dan verschijnt het herkende nummer automatisch op je vergrendelscherm en in het Dynamic Island. De functie is alleen beschikbaar in de nieuwste versie van Shazam. Zorg er dus voor dat je de app eerst updatet in de App Store, vanaf versie 17.11 heeft Shazam de nieuwe functie. Heb je de app nog niet? Download Shazam dan eerst gratis in de App Store:

Shazam

Apple

Gratis via App Store
shazam dotan

Meer nieuwe functies voor Shazam

Het is voor het eerst in maanden dat Apple Shazam voorziet van een nieuwe functie. Sinds januari is het mogelijk om met Shazam nummers uit andere apps te herkennen, terwijl je oortjes draagt. Dat was een grote update, want zo kun je ook nummers opzoeken die niet via de luidsprekers van je iPhone worden afgespeeld. Mogelijk krijgt Shazam er in iOS 18 nog meer nieuwe functies bij.

Lees ook: Afspeellijsten Shazam synchroniseren: nu ook met Apple Music en Spotify

Apple nam Shazam in 2018 over en heeft daarna verschillende nieuwe functies geïntroduceerd. Zo werkt Shazam inmiddels met Apple Music en krijg je geregeld een gratis Apple Music-abonnement via Shazam. Bovendien is het mogelijk om Shazam toe te voegen aan het Bedieningspaneel van je iPhone, zodat je ieder moment toegang hebt tot app. Hier leggen we uit hoe je dat precies doet!

Wil je meer weten over Shazam? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu