Netflix wéér duurder (en cancelt meer van je favoriete series)

1 maart 2024, 8:30
3 min leestijd
Netflix wéér duurder (en cancelt meer van je favoriete series)

Trek je portemonnee maar, want volgens geruchten wordt Netflix weer duurder. En dat is niet alles, want er verdwijnen veel populaire series. Dit moet je weten!

Lees verder na de advertentie.

Duurdere prijzen bij Netflix

Vorig jaar voerde Netflix maatregelen in om te voorkomen dat gebruikers hun account deelden met vrienden of familie uit een ander huishouden. Als je dat toch doet moet je maandelijks een bepaald bedrag bijbetalen. Daarnaast kondigde het bedrijf prijsverhogingen aan in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en in de Verenigde Staten. Nu blijkt dat Netflix in 2024 hoogstwaarschijnlijk weer duurder wordt.

Lees ook: Netflix blokkeert toegang als je deze betaalmethode gebruikt

In de Verenigde Staten en Canada zijn de hogere prijzen inmiddels ingevoerd, maar daar komt dit jaar dus nog een prijsstijging aan. Waar Nederland en België vorig jaar de dans ontsprongen, is de kans groot dat Netflix hier in 2024 ook weer duurder wordt. Bovendien is het goed mogelijk dat Netflix een compleet nieuw abonnement invoert, waarbij je wel advertenties te zien krijgt. Dit is er al bekend over de nieuwe prijzen.

netflix delen

Netflix weer duurder: dit zijn de tarieven

Netflix verhoogde vorig jaar al alle prijzen in de Verenigde Staten en een aantal andere landen. De abonnementsprijzen gingen ongeveer twee dollar per maand omhoog. Ook kwam er een nieuw abonnement bij, waarbij je reclames te zien krijgt tussen het kijken door. Je betaalt dan wel een stuk minder, maar krijgt niet de beste kwaliteit en het volledige aanbod. In die landen maakt Netflix de abonnementen weer duurder.

Vermoedelijk stijgen de prijzen opnieuw ongeveer twee dollar. Hierdoor hebben gebruikers in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hun abonnement binnen twee jaar tijd vier dollar duurder zien worden. Het is niet de verwachting dat we in Nederland en België direct een prijsstijging van vier euro krijgen. In plaats daarvan maakt Netflix de abonnementen waarschijnlijk twee euro duurder. Je komt dan op deze prijzen uit:

  • Netflix Basic (7,99 9,99 euro/maand)
  • Netflix Standaard (11,99 13,99 euro/maand)
  • Netflix Premium (15,99 17,99 euro/maand)

Grote titels verdwijnen in 2024

Naast de duurdere prijzen heeft Netflix weer het einde van een aantal populaire series aangekondigd. Grote hits als You, Elite, Stranger Things, Young Royals, The Umbrella Academy en Shadow and Bone eindigen allemaal in 2024. Van de meeste titels komt nog wel één seizoen, maar daarna stoppen ze definitief. Dit zijn stuk voor stuk populaire series, waar abonnees het vanaf eind dit jaar zonder moeten doen.

Lees ook: Best bekeken series op Netflix in 2023: dit is de verrassende nummer één

Het aanbod van Netflix gaat daarom komend jaar vermoedelijk flink veranderen. Dat is nu al te zien, zo is Avatar sinds afgelopen week te zien op de streamingdienst. Het is te hopen dat we dit jaar nog meer noemenswaardige nieuwe titels gaan zien, zeker nu er zoveel populaire series stoppen. Dat moet ook wel, zeker nu Netflix heeft besloten de prijzen weer duurder te maken.

Netflix geld

Alternatieven voor Netflix

Het is nog even afwachten of Netflix ook de abonnementsopties op de schop neemt in Nederland en België. Hier is (nog) geen abonnement waarbij je advertenties te zien krijgt. De kans is daarom groot dat Netflix dit jaar een soortgelijk abonnement introduceert. SkyShowtime begint daar binnenkort al mee, Netflix volgt vermoedelijk later. Dat is dan een optie om te voorkomen dat Netflix weer duurder wordt.

Voor het abonnement met reclames betaal je in de Verenigde Staten slechts 5,99 dollar per maand. Dat is goedkoper dan de actuele prijs van het Netflix Basic-abonnement, dat 7,99 euro per maand kost. Wil je niet meer gaan betalen voor Netflix, of vind je het aanbod te mager worden? Bekijk dan hier het aanbod bij andere streamingdiensten, die vaak nog veel meer te bieden hebben:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen: Variety, Collider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu