‘Microsoft bezig met eigen AirPods, komen later dit jaar uit’
Michel van 't Klaphek

Het succes van Apples AirPods is ook Microsoft niet ontgaan. Het bedrijf uit Redmond is van plan eigen draadloze oordopjes te maken, die waarschijnlijk Surface Buds gaan heten. Ze komen later dit jaar uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Surface Buds: nieuwe concurrentie voor AirPods’

Dat schrijft de website Thurrott op basis van anonieme bronnen. De Surface Buds moeten zich op drie manieren gaan onderscheiden van andere headsets. Ten eerste zorgt ruisonderdrukking ervoor dat de geluidskwaliteit superieur wordt.

AirPods 2 review

Ook luisteren de Buds naar Cortana, Microsofts spraakassistent, en kun je daarmee bijvoorbeeld je muziek pauzeren. Tot slot wordt het makkelijker om dingen op je telefoon te lezen dankzij de Buds, al is niet duidelijk hoe dit precies werkt.

De Microsoft-oordopjes komen volgens de bronnen later dit jaar uit. Een prijskaartje blijft in het midden, maar omdat het om een hoogwaardige headset gaat, worden ze ongeveer net zo duur als de AirPods. Apples draadloze oordopjes hebben een adviesprijs van 179 euro.

Draadloze oordoppen populair

Het zou niet de eerste keer zijn dat Microsoft audioproducten gaat maken. Eind vorig jaar bracht het bedrijf al de Surface Headphones uit, een draadloze koptelefoon die over je oren vallen en 349 dollar kosten. Deze headset is overigens alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Eerder kwam al naar buiten dat ook Amazon draadloze oordopjes zou willen uitbrengen. Deze AirPods-concurrent luistert naar Alexa, en niet Siri. Verder zou er weinig verschil zijn tussen AirPods en Amazons oordoppen.

Over de AirPods 2

Onlangs kwam de tweede generatie van de AirPods uit. Apples oordopjes luisteren nu naar ‘Hé Siri’, gaan langer mee, kunnen draadloos opladen met de beschermcase en de geluidskwaliteit is verbeterd.

Lees onze vergelijking tussen de eerste AirPods en de AirPods (2019) voor meer verschillen. In de AirPods 2 review lees je of deze verbeteringen het waard zijn om over te stappen. De sporters onder ons kunnen terecht bij de Powerbeats Pro, die niet uit je oren vallen tijdens oefeningen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.