Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple brengt update uit voor AirPods Pro 2: zo installeer je die

Yannick Chalkiopoulos
29 mei 2024, 9:27
2 min leestijd
Apple brengt update uit voor AirPods Pro 2: zo installeer je die

Er is een update beschikbaar voor de AirPods Pro 2! Je kunt de oortjes nu bijwerken naar de nieuwste firmware-versie. Zo installeer je die!

Lees verder na de advertentie.

Update beschikbaar voor AirPods

Apple heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de AirPods! Voor de AirPods Pro 2 is een nieuwe versie van de firmware beschikbaar. Zoals gewoonlijk heeft Apple niet bekendgemaakt waarvoor de updates zijn bedoeld. Er wordt enkel genoemd dat er problemen worden opgelost in de nieuwe firmware-versie. Benieuwd of je AirPods Pro 2 al zijn bijgewerkt? Dit zijn op dit moment de nieuwste software-updates voor alle generaties:

airpods

Zo installeer je de nieuwste firmware

Om de nieuwste firmware op je AirPods te installeren hoef je in principe niks te doen. De AirPods worden vanzelf bijgewerkt als ze in de case zitten en in de buurt van je iPhone zijn. Om er zeker van te zijn dat de update wordt geïnstalleerd kun je het oplaaddoosje aan de lader leggen. Wil je controleren wat de laatste update is van je AirPods Pro 2 of ‘normale’ AirPods? Zo zie je op welke firmware de oortjes draaien:

  1. Open ‘Instellingen’ op je iPhone of iPad;

  2. Ga naar ‘Bluetooth’;

  3. Tik op de informatiebutton achter je AirPods;

  4. Scrol omlaag naar ‘Info’;

  5. Je ziet dan de meest recente update van je AirPods achter ‘Versie’.

Zijn je AirPods nog niet bijgewerkt naar de nieuwste software? Zorg er dan voor dat de oortjes in de case zitten en je iPhone verbonden is met internet. De AirPods (Pro) krijgen de update binnenkort vanzelf, daar hoef je zelf niks voor te doen. Op de Mac controleer je of je AirPods zijn bijgewerkt door op het Apple-logo linksboven te drukken en dan naar ‘Systeeminstellingen > Bluetooth > AirPods’ te gaan. Klik op het informatiesymbool achter de AirPods om de versie te bekijken.

airpods pro 3

Meer over de update voor AirPods Pro 2

Apple heeft niet bekendgemaakt waarvoor de nieuwe update is bedoeld. De kans is groot dat de update voor de AirPods Pro 2 te maken heeft met de release van de Apple Vision Pro in meer landen. De AirPods Pro 2 met usb-c hebben ondersteuning voor Lossless audio, mits de oortjes verbonden zijn met Apple’s eerste headset. Apple brengt de Vision Pro vermoedelijk snel uit in landen als Engeland en China, waardoor er mogelijk nog een update nodig was voor de AirPods Pro 2.

We horen volgende maand hoogstwaarschijnlijk meer over de release van de Apple Vision Pro. De WWDC vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 juni, dan kondigt Apple vermoedelijk ook aan dat de Vision Pro naar meer landen komt. We weten dan ook beter waar de update voor de AirPods Pro 2 precies voor bedoeld is, al bestaat de kans dat Apple daar niet verder over uitweidt. Wil je weten welke aankondigingen Apple nog meer maakt op de WWDC? Lees dan hier al onze verwachtingen!

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 228,95

Bekijk prijzen

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 174,95

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu