De eerste AirPods zijn ‘vintage’ (en dit betekent dat voor jou)

3 juli 2024, 15:02
2 min leestijd
De eerste AirPods zijn ‘vintage’ (en dit betekent dat voor jou)

Heb je nog de eerste generatie AirPods, dan zijn ze nu officieel ‘vintage’ volgens Apple. Maar wat bedoelen ze eigenlijk daarmee?

Lees verder na de advertentie.

De eerste AirPods zijn nu vintage

Apple heeft een heleboel producten en na verloop van tijd is bij elk van die producten de ondersteuning afgelopen. Op de website van Apple is een lijst te vinden met alle producten die ‘vintage’ zijn.

Airpods 1

Met vintage doelt Apple op de producten waarbij de verkoop meer dan vijf jaar geleden en minder dan zeven jaar geleden is gestopt. Dat betekent dat ook de eerste generatie AirPods nu aan deze lijst zijn toegevoegd. Apple Stores zullen nog wel AirPods-reparaties uitvoeren tot maximaal twee jaar na deze datum. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aanwezige voorraad.

Na ‘vintage’ komt er nog ‘verouderd’. Dat is wanneer het langer dan zever jaar geleden is dat een product door Apple werd verkocht. Wanneer een product deze fase heeft bereikt zullen de Apple Stores geen reparaties meer uitvoeren.

Overigens zijn de eerste generatie Airpods niet het enige Apple-product dat nu op de vintage-lijst terecht zijn gekomen. Ook de iPhone X heeft een plekje gekregen. Verder is ook de eerste HomePod (die uit 2017) vintage geworden.

Dit is wanneer de eerste AirPods verschenen

Apple kondigde de eerste versie van de AirPods in september 2016 officieel aan. De draadloze oordopjes verschenen vervolgens in december 2016. De oordopjes vielen meteen in de smaak dankzij de feilloze intergratie in Apple’s ecosysteem.

AirPods Pro 2

Nieuwe AirPods kopen

Zijn jouw AirPods nu vintage? Of nog net niet? Maar ben je toch echt wel toe aan een nieuw setje? Dan moet je eerst beslissen welke AirPods je wilt. Ga je voor AirPods met noise-cancelling of zonder? De beste AirPods zonder ruisonderdrukking zijn de Apple AirPods 3. De beste prijzen vind je hier!

Apple AirPods 3 deals

Los toestel Refurbished

Heb je liever AirPods mét noise-cancelling? Dan moet je bij de AirPods Pro 2 zijn. Die zijn wel wat duurder dan de AirPods 3, maar hebben ook ruisonderdrukking. Voor de beste prijzen check je het overzicht hieronder.

Apple AirPods Pro 2 deals

Los toestel Refurbished

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu