Powerbeats Pro onthuld: AirPods voor sporters

Michel van 't Klaphek
3 april 2019, 20:32
2 min leestijd
Powerbeats Pro onthuld: AirPods voor sporters

Vallen jouw AirPods altijd uit tijdens het sporten? Dan zijn de Powerbeats Pro misschien wel de oplossing voor jou. De draadloze oordopjes zijn aangekondigd door Beats, een dochterbedrijf van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Powerbeats Pro officieel

De nieuwe Powerbeats lijken qua design op de vorige versie. Dit betekent dat de dopjes een ‘haakje’ hebben die om je oor gaan. Hierdoor blijven de oordopjes zitten, ook tijdens het sporten. Verder is de headset compleet draadloos, lichter en kleiner dan de Powerbeats 3.

Ook zijn ze helemaal waterdicht en kunnen ze tegen zweet. Verder zitten er volumeknopjes op beide Powerbeats, waardoor het niet uitmaakt of je links- of rechtshandig bent. Dankzij de optische sensoren stopt je muziek of podcast automatisch met afspelen zodra je één van beide dopjes uitdoet. Zodra je ze weer in doet gaat je album of aflevering automatisch verder.

Eén van de grootste verbeteringen van de nieuwe AirPods is de H1-chip, waardoor de headset naar “Hey Siri” luistert. Apple heeft deze functie ook toegevoegd aan de Powerbeats Pro. Dit betekent daarnaast dat de oordopjes energiezuiniger, sneller verbinden en betere audiokwaliteit leveren.

Powerbeats pro onthuld

Betere geluidskwaliteit

Beats geeft aan dat achtergrondgeluid gedempt wordt, waardoor je telefoongesprekken altijd helder zijn, ook al sta je bijvoorbeeld in de sportschool. De praktijk moet natuurlijk uitwijzen of dit echt zo is.

De Powerbeats Pro worden geleverd met een eigen oplaaddoosje. Jammer genoeg ondersteunt deze geen draadloze oplaadmat, maar moet je een Lightning-kabel gebruiken. Beats geeft aan dat je met elk oortje tot wel negen uur aan muziek kunt luisteren. Dankzij de snellaadmodus zitten ze bovendien binnen vijf minuten opladen vol genoeg voor anderhalf uur gebruik.

Duurder dan AirPods

De nieuwe Powerbeats Pro liggen vanaf mei in de winkels voor een adviesprijs van 249,95 euro. Dit is 70 euro meer dan de nieuwe AirPods (met oplaaddoosje) kosten. De sportieve headset is verkrijgbaar in vier kleuren: blauw, groen, wit en zwart.

Ben je juist op zoek naar de nieuwe AirPods? Die zijn verkrijgbaar vanaf 179 euro, al betaal je voor de variant met het nieuwe oplaaddoosje 229 euro. Lees ook onze vergelijking tussen de AirPods (2019) en originele AirPods, zodat je precies weet wat de verschillen zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu