‘Amazon werkt aan concurrent voor Apples AirPods’
Wouter Nijsen

De AirPods krijgen er mogelijk een concurrent bij. Amazon zou werken aan eigen draadloze oordopjes, die ondersteuning bieden voor Alexa (en logischerwijs niet Siri) maar verder op eenzelfde manier zouden werken als de oortelefoons van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draadloze oordopjes van Amazon

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Bloomberg. Amazon wil de concurrentie aangaan met de AirPods van Apple, op dit moment de populairste draadloze oordopjes op de markt. De oortelefoons van Amazon zouden zich vooral willen onderscheiden door betere geluidskwaliteit te bieden. Ze werken met zowel iPhones als Android-toestellen.

AirPods 2 review

Alexa, de slimme spraakassistent van Amazon, is ingebouwd om naar stemcommando’s van gebruikers te luisteren, zoals het afspelen van muziek en uitvoeren van zoekopdrachten. Het zou ook mogelijk zijn om op de oordopjes te tikken of vegen om ze te bedienen. De AirPods doen dit ook: je kan twee keer op een AirPod tikken om Siri te activeren en met de tweede generatie van Apples oordopjes wordt ook het ‘Hé Siri’-stemcommando ondersteund.

Ook worden de draadloze oordopjes van Amazon geleverd met een oplaadcase om de accu weer bij te vullen, terwijl het opladen van het doosje via een standaard usb-kabel moet gaan. Amazon is overigens niet de eerste grote fabrikant die met een concurrent voor de AirPods wil komen: Google heeft al de zogeheten Pixel Buds en Samsung bracht eerder de Galaxy Buds uit.

AirPods (2019)

Apple kondigde onlangs de tweede generatie van de AirPods aan, die diverse verbeteringen bieden. Als gezegd is ‘Hé Siri’ nu aanwezig, maar de dopjes beschikken ook over de nieuwe H1-chip, een betere accuduur en draadloos opladen. De nieuwe AirPods hebben dezelfde adviesprijs als de eerste generatie: 179 euro. Voor de AirPods met de nieuwe AirPods met de draadloze oplaadcase betaal je 229 euro, al kun je het doosje ook los voor 89 euro aanschaffen. Je ‘oude’ AirPods kun je dan gewoon in de case stoppen.

In onze AirPods 2 review lees je veel meer over de verbeteringen en ons volledige oordeel. Twijfel je nog of je de nieuwe AirPods moet kopen? In onze vergelijking tussen de AirPods (2019) en eerste AirPods zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje. Lees ook over de nieuwe Powerbeats Pro van Apple, die gericht zijn op sporters.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.