De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

AirPods 2019 vs de eerste AirPods: wel of niet upgraden?

Lars Paijmans
21 maart 2019, 9:04
3 min leestijd
AirPods 2019 vs de eerste AirPods: wel of niet upgraden?

Gisteren bracht Apple de langverwachte tweede generatie van de AirPods uit. Goed nieuws voor mensen die de draadloze oordopjes nog niet hadden, of zijn de verbeteringen goed genoeg om te upgraden? Wij zoeken het voor je uit.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 2019 vs AirPods

Draadloos opladen, een betere chip voor sneller koppelen en een langere accuduur. De verbeteringen van de AirPods 2019 vs de eerste generatie AirPods zijn als volgt:

AirPods 2019: de belangrijkste vernieuwingen

  • Handsfree contact met Siri door ‘Hé Siri’ te roepen;
  • Ondersteunt draadloos opladen met optionele case;
  • Draait op nieuwe H1-chip van Apple, speciaal voor koptelefoons;
  • 50 procent langere accuduur voor telefoongesprekken.

In het onderstaande overzicht hebben we drie adviezen voor je op een rijtje gezet. We beginnen met de situatie waarin wij zouden overwegen om te upgraden, gevolg door onze twijfelgevallen en tot slot de mensen die wat ons betreft beter nog even kunnen wachten.

AirPods 2019 vs AirPods

Wel upgraden

Als je al AirPods in je oren hebt zitten sinds de release eind 2016, dan is de accuduur waarschijnlijk flink achteruit gegaan. Ook op de redactie van iPhoned merken we dat de gemiddelde accuduur flink begint af te nemen. Dit zou een reden kunnen zijn om de overstap te maken naar de AirPods 2019, waarvan de accu het sowieso al langer vol moet houden.

Bovendien is de kans groot dat mensen die hun AirPods al sinds dag één hebben ze ook intensief gebruiken. Voor een accessoire dat je iedere dag meerdere uren gebruikt, kan het de moeite waard zijn om een nieuwer model in huis te halen dat net even wat beter werkt.

Denk aan het sneller koppelen met je apparaten en de (optionele) draadloze oplaadcase. Ben je van plan om deze nieuwe AirPods te kopen, dan raden we aan om er niet al te lang mee te wachten aangezien de voorraad destijds ook snel opraakte. Nu zijn de AirPods 2019 verkrijgbaar bij Yourmacstore en Apple (link).

Misschien upgraden

Voor mensen die zichzelf geen intensieve AirPods-gebruiker zouden noemen en waarvan de accuduur nog voldoende is, zijn de verbeteringen in de AirPods 2019 wat klein om opnieuw de portemonnee te trekken.

In dat geval raden we aan om eventueel een nieuwe draadloze oplaadcase te kopen, zodat je de oordopjes op iedere oplader die de Qi-standaard ondersteunt, kunt bijvullen. Bovendien zou Apple voor volgend jaar grotere verbeteringen in petto hebben voor de AirPods, dus als je AirPods het nog prima een jaartje uithouden, is het geen gek idee om je hand nog even op de knip te houden.

Lees ook: ‘AirPods 2 met noise-cancellation en waterdichtheid komen in 2020’

Niet upgraden

Heb je onlangs AirPods gekocht, dan is de aankondiging van de AirPods 2019 geen reden om spijt te hebben van je aankoop. Hoewel de verbeteringen stuk voor stuk welkom zijn, heeft Apple de draadloze oordopjes niet opnieuw uitgevonden. Je kunt de upgrade dan ook goed vergelijken met die van de iPhone X naar de iPhone XS.

In dat geval raden we wederom aan om nog even een jaartje te wachten en te zien wat Apple volgend jaar met de AirPods van plan is. Nieuwe functies zoals ingebouwde gezondheidssensoren, waterdichtheid en noise cancellation zijn namelijk wél grote verbeteringen die wat ons betreft een upgrade waard zijn.

Lees meer over AirPods en de AirPods 2019

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu