Microsoft brengt Edge-browser in 2019 naar de Mac

Lars Paijmans
7 december 2018, 9:02
1 min leestijd
Microsoft brengt Edge-browser in 2019 naar de Mac

Safari, Chrome en Firefox krijgen er volgend jaar een nieuwe concurrent bij in de vorm van Microsoft Edge. De browser van Windows 10 maakt binnenkort de overstap naar macOS.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Edge voor de Mac aangekondigd

Microsoft Edge was een gloednieuwe browser in 2015, die het klassieke Internet Explorer verving met de komst van Windows 10. Net als Safari op de Mac was Edge exclusief beschikbaar op Windows-apparaten, maar daar brengt Microsoft nu toch verandering in.

microsoft edge mac

Dit heeft vooral te maken met het feit dat Edge volledig opnieuw wordt opgebouwd om op Chronium te draaien, de open-source software die ook de Google Chrome browser draaiende houdt.

Voor Windows-gebruikers verandert er niets, behalve dat websites waarschijnlijk wat sneller en betrouwbaarder zullen laden. Maar voor Mac-gebruikers is de overstap een stuk belangrijker. Microsoft bevestigt dat de overstap naar Chronium ook betekent dat de browser naar macOS komt.

Van iOS naar macOS

Microsoft Edge is al beschikbaar op de iPhone en iPad, en heeft daar een hoge beoordeling in de App Store. Gebruik je deze browser al op iOS, dan zal het een logische stap zijn om Edge ook op je Mac te gebruiken. Begin 2019 zal er een testversie van de browser verschijnen, waarna hij later dat jaar voor iedereen gratis te downloaden is.

De overstap naar Chronium is een interessante beslissing van Microsoft. Hiermee zegt het bedrijf in feite dat Chrome en Chronium de huidige standaard zijn voor het huidige web. Door de browser ook naar de Mac te brengen, hoopt Microsoft ontwikkelaars te overtuigen om meer web-apps voor Edge te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu