Microsoft brengt Edge-browser naar iOS: zo test je hem alvast

Rutger Otto
8 oktober 2017, 13:11
2 min leestijd
Microsoft brengt Edge-browser naar iOS: zo test je hem alvast

Edge, de standaard browser van Windows 10, komt als app naar iOS. Op dit moment is de browser in bèta, maar je kunt hem alvast downloaden en gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Edge op iOS

Microsoft heeft Edge voor iOS aangekondigd op zijn website. De browser zal met name handig zijn voor mensen die een Windows-pc hebben. De app kan namelijk samenwerken met Edge op de computer. Met een functie genaamd ‘Continue on PC’ is het mogelijk om een tabblad vanuit de app naar de pc te sturen. Dat is handig als je een groot scherm en toetsenbord nodig hebt, stelt Microsoft.

Overigens worden tabbladen niet vanzelf gesynchroniseerd op beide apparaten, zoals Chrome dat bijvoorbeeld wel kan. Verder heeft de app standaard functionaliteiten zoals een speciale leesmodus zonder afleiding. Ook kun je de geschiedenis bekijken en favorieten organiseren.

microsoft edge

Systemen verbinden

Het is een interessante zet van Microsoft om zijn browser naar iOS (en Android) te brengen. Dat Microsoft een browser naar een ander platform dan van zichzelf bracht, is al een tijd geleden. Het bedrijf presenteerde de afgelopen jaren veel eigen software op hardware van andere fabrikanten, van Office-apps tot spraakassistent Cortana. Dat Edge nu aan de beurt is, verrast daarom niet en het toont aan dat Microsoft vertrouwen in de browser heeft.

Microsoft-topman Joe Belfiore liet in een interview met ZDNet weten dat de meeste Windows 10-gebruikers een Android- of iOS-telefoon hebben. “Met deze app kunnen we de computers en telefoons samenbrengen.”

Download de bèta

Iedereen komt nu in aanmerking voor de bèta, daarvoor hoef je alleen je naam en Apple ID achter te laten. Dat doe je op deze website.

Nadat je de gegevens hebt ingevuld, krijg je volgens Microsoft binnen een dag een mail met vervolgstappen. Daarmee kun je de browser installeren en gebruikmaken van Edge op de iPhone via Apple TestFlight. Dat is het programma waarmee ontwikkelaars hun apps bij (maximaal 10.000) gebruikers kunnen laten testen. Later dit jaar komt de app algemeen beschikbaar, maar een precieze datum is er nog niet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu