watchOS 5.3 en updates voor macOS, tvOS en HomePod rollen uit

22 juli 2019, 20:31
2 min leestijd
watchOS 5.3 en updates voor macOS, tvOS en HomePod rollen uit

Naast iOS 12.4 heeft Apple ook updates uitgebracht voor de Apple Watch, Mac, Apple TV en HomePod. Deze verbeteringen bevatten de software-patches.

Lees verder na de advertentie.

Dit zit er in watchOS 5.3

Met de release van iOS 12.4 werd al duidelijk dat Apple de onlangs ontdekte afluisterbug van de Walkie Talkie-app heeft aangepakt. Niet alleen de iOS-update, maar ook met watchOS 5.3 dicht Apple dit gevaarlijke veiligheidslek. Apple Watch-bezitters kunnen de functie die tijdelijk niet beschikbaar was dus weer veilig gebruiken.

Ook interessant: Met vrienden praten via je Apple Watch: zo werkt Walkietalkie

Verder brengt de update geen interessante verbeteringen. De ECG-app die al langer in Nederland beschikbaar is om een hartfilmpje met je horloge te maken, is nu ook in Canada en Singapore te gebruiken. watchOS 5.3 downloaden doe je door in de Watch-app op je iPhone op het tabblad ‘Mijn Watch’ te tikken en vervolgens op ‘Algemeen>Software-update’.

macOS Mojave downloaden

Ook HomePod-verbeteringen en updates naar macOS 10.14.6 en tvOS 12.4

Er zijn nog meer updates verschenen voor de besturingssystemen van het bedrijf uit Cupertino. De update naar macOS 10.14.6 bevat niet veel meer dan enkele bugfixes en introduceert geen nieuwe functies of verbeteringen. Hetzelfde geldt voor tvOS 12.4. Het is niet duidelijk welke problemen er precies worden verholpen met de updates.

Update je Mac door via het Apple-logo op ‘Systeemvoorkeuren’ te klikken en daarna op ‘Software-update’. Je Apple TV werk je bij door op de Apple TV naar ‘Systeem’ te gaan en dan ‘Software-update’ te selecteren. Het kan in beide gevallen zo zijn dat je nog even moet wachten voordat de update daadwerkelijk beschikbaar is.

Tot slot voegt Apple ondersteuning voor de HomePod toe voor Japan en Taiwan. Vooralsnog is de HomePod nog niet ondersteund in Nederland en blijft het gissen of en wanneer Apple ook ons land aan het rijtje met ondersteunde landen voor zijn slimme speaker toevoegt.

Nieuwe software onderweg

Het zijn vermoedelijk de laatste updates die Apple uitrolt voor de huidige softwareversies. De release van de nieuwe versies komt namelijk steeds dichterbij. Voorgaande jaren brengt het bedrijf deze steevast in september uit, met dit jaar iOS 13, iPadOS, macOS Catalina, watchOS 6 en tvOS 13 op de planning.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu