De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Het iPhone nieuwsoverzicht van week 12 – 2014

Gijs Ettes
22 maart 2014, 12:18
5 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 12 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Deze week staat het nieuwsoverzicht in het teken van nieuwe geruchten omtrent de iPhoned 6, de 8GB-variant van de iPhone 5C en de release van de Chromecast in Nederland. Hoe laatstgenoemde precies werkt met iOS lees je in het artikel ‘Chromecast in combinatie met de iPhone en iPad’.

‘iPhone 6 productie start tussen april en juni’

productie iphone 6

De massaproductie van de iPhone 6, het aankomende nieuwe toestel van Apple, start in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat betekent dus ergens tussen de maanden april en juni. De Taiwainese elektronicafabrikant Pegatron Corporation zou in principe volgende maand al kunnen beginnen met de iPhone 6 productie. Het gaat volgens The Commercial Times om een massaproductie, maar meer informatie heeft de digitale krant niet. Dat de nieuwe iPhone dit jaar in de winkelrekken komt te liggen, is wel zo goed als zeker. Volgens de laatste berichten zou fabrikant Foxconn in 2014 90 miljoen toestellen aan Apple willen leveren. Nog nooit zouden er zoveel exemplaren door één fabrikant geleverd zijn. Over de start van de iPhone 6 productie is dus al het een en ander bekend. Naar verwachting zal de uiteindelijke release in september of oktober 2014 plaatsvinden.

Britse Apple Store biedt goedkopere iPhone 5C met 8GB aan

iPhone nieuwsoverzicht

Afgelopen week schreven we al over een goedkopere iPhone 5C met 8GB aan opslaggeheugen en op dinsdag dook het toestel daadwerkelijk op, in de Britse Apple Store althans. In de Nederlandse Store ontbreekt vooralsnog ieder spoor van de nieuwe versie. In de Britse Apple Store wordt de iPhone 5C 8GB aangeboden voor 429 pond, omgerekend zo’n 512 euro. De versie met 16GB aan opslaggeheugen wordt in het Verenigd Koninkrijk verkocht voor een adviesprijs van 469 pond, omgerekend 560, en kost dus maar een paar tientjes meer. De verwachting is dat meer Apple Stores gaan volgen, waaronder de Nederlandse, maar wanneer en voor welke prijs de iPhone 5C 8GB hier wordt aangeboden, is nog niet bekend. Wij gokken op een adviesprijs van om en nabij de 509 euro. Dat is dezelfde prijs al waarvoor momenteel de iPad Mini (Retina/16GB/4G) wordt verkocht. Meer weten over het toestel? Lees onze iPhone 5C review!

Christian Bale speelt mogelijk hoofdrol in volgende Steve Jobs-film

Steve Jobs-film

In de biografische Steve Jobs-film die naar verluidt wordt geregisseerd door David Fincher is mogelijk een hoofdrol weggelegd voor Christian Bale. Bale vertolkte eerder de hoofdrol van Batman in The Dark Knight en The Dark Knight Rises, maar met films als The Machinist, American Psycho en The Prestige heeft hij ook zijn sporen in de filmwereld verdiend. Hetzelfde geldt overigens voor regisseur Fincher, die eerder onder andere Se7en, Fight Club en The Social Network maakte. De scriptschrijver van laatstgenoemde film, Aaron Sorkin, zou nu al aan de slag zijn met het verhaal voor de volgende Steve Jobs-film. Het zal er echter om spannen of de film wordt gemaakt: mocht Christian Bale de rol weigeren indien hij wordt gevraagd, dan zou Fincher het project überhaupt niet willen doen.

Flappy Bird keert terug naar de App Store, ‘maar niet snel’

terugkeer flappy bird

Het wereldberoemde Flappy Bird komt terug als download naar de App Store. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen de verslavende game straks weer gratis downloaden. Dat laat ontwikkelaar Ngyuyen aan een liefhebber weten op Twitter. Een concrete datum voor de terugkeer van Flappy Bird is niet vrijgegeven. “Ja, Flappy Bird keert terug, maar niet snel”, aldus Nguyen in een reactie. Al eerder kwam het vogelspelletje terug op Android in aangepaste vorm: spelers krijgen voortaan een waarschuwing als ze te lang achter elkaar naar het scherm aan het staren zijn. De versie voor iPhone en iPad krijgt ook die waarschuwing, meldt Nguyen aan een andere fan op het Game Developers Conference, dat momenteel plaatsvindt in San Francisco. Flappy Bird zal verder nergens aangepast worden. Nguyen is als app-ontwikkelaar verder nog bezig met drie andere mobiele games.

Chromecast verkrijgbaar in Nederland, goedkoop Apple TV-alternatief

chromecast

De Chromecast, de slimme hdmi-stick van Google, is sinds deze week te koop in Nederland. Het apparaat was al maanden verkrijgbaar in de VS, maar een Europese release liet op zich wachten. Via Google Play is het apparaat aan te schaffen. De Chromecast kost 35 euro en daarbij komt nog 3 euro aan verzendkosten. Met het apparaatje tover je elke ‘domme televisie’ om tot een Smart TV. Je kunt via apps content naar de Chromecast streamen, die vervolgens op de televisie wordt afgespeeld. Denk aan Netflix, YouTube en lokale content via Plex. Zo kun je altijd jouw films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen.

WhatsApp privacy update: scherm je profielfoto af voor anderen

whatsapp privacy update

WhatsApp heeft een update voor de gelijknamige app uitgebracht. In de nieuwste versie zijn enkele privacy-instellingen toegevoegd en beter zichtbaar. Voortaan kunnen gebruikers aangeven welke andere chatters hun profielfoto mogen zien. WhatsApp lijkt er alles aan te willen doen om het vertrouwen van de chatters terug te winnen. De chatdienst kreeg na de geruchtmakende WhatsApp-overname veel beschuldigingen op zijn bord. Zo zou de privacy van de gebruikers in het geding komen door de invloed van nieuwe eigenaar Facebook. Een woordvoerder van WhatsApp liet, nog vóór het uitbrengen van de update, in een blogbericht weten dat het privacy nog steeds een essentieel onderdeel vindt.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhoned iDeals van week 12!

[ad-block id=22 style=narrow]

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen