Waarom Apple denkt dat de iPhone je bij extreme klimaatverandering helpt

23 januari 2019, 13:41
2 min leestijd
Waarom Apple denkt dat de iPhone je bij extreme klimaatverandering helpt

Als de klimaatverandering doorzet, kun je maar beter een iPhone aanschaffen. Die bijzondere suggestie doet Apple in een onderzoek naar de milieu-impact van grote bedrijven. Dit is waarom het bedrijf uit Cupertino zo denkt.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone sleept je door extreme weersomstandigheden heen’

In het onderzoek doet Apple de bijzondere uitspraak dat mensen bij extreme klimaatveranderingen afhankelijker kunnen worden van hun iPhone. De Britse non-profit organisatie Carbon Disclosure Project (CDP) heeft onlangs verschillende grote bedrijven gevraagd om gegevens te verstrekken over hun impact op het milieu, en welke risico’s en kansen het veranderende klimaat met zich meebrengt voor hen.

Ook Apple deed mee aan het onderzoek van CDP en schetste een wel heel bijzonder beeld, zo schrijft Bloomberg. Het bedrijf uit Cupertino gelooft dat klimaatrampen in de toekomst juist een kans zijn. Het zou mensen afhankelijker maken van hun iPhone, en Apple dus meer onmisbaar maken.

iPhone noodmelding sos iphone x

In het rapport over Apple staat dat de iPhone straks in toenemende mate een belangrijk hulpmiddel kan zijn, omdat we steeds vaker te maken hebben met extreme weersomstandigheden en andere natuurrampen als gevolg van de klimaatverandering.

Volgens Apple ben je met een iPhone op zak daar goed op voorbereid, omdat het bijvoorbeeld kan functioneren als zaklamp, sirene, radio of instructies kan geven om eerste hulp te verlenen. Daarnaast zou het apparaat opgeladen kunnen worden met een handslinger of via een auto-accu. Zo zou je altijd op je iPhone kunnen terugvallen, zelfs als de stroom overal is uitgevallen.

Apple werkt hard aan duurzaamheid

Ondanks dat deze toekomstvisie ongetwijfeld wat rare blikken geeft, staat het thema duurzaamheid wel hoog op de agenda van Apple. Zo kreeg het bedrijf wel de hoogste mogelijke score voor zijn inspanningen voor het milieu.

Zo gebruiken alle vestigingen van Apple wereldwijd hernieuwbare energie, en wordt er steeds meer gebruikgemaakt van gerecyclede en recyclebaar materiaal in iPhones, MacBooks en andere Apple-apparaten.

Apple klimaatrapport

Apple weigert om verdere uitleg te geven over de uitspraken die het in het onderzoeksrapport doet. Bovendien is slechts een deel van het rapport naar buiten gebracht, en onduidelijk welke gedachten over klimaatverandering de iPhone-fabrikant nog meer heeft gedeeld.

Het onderzoek is bedoeld om uiteindelijk een beeld te krijgen van hoe bewust grote bedrijven zijn van de huidige klimaatverandering, hoe ze ermee om zouden gaan en hoe ze ervoor zorgen dat ze klimaatdoelen behalen. Ook bedrijven als Disney, Coca-Cola en Intel werd gevraagd om hun visie en mening.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu