iOS 18 verklapt in welke kleuren de iPhone 16 komt (zo zien ze eruit)

13 juni 2024, 17:00
3 min leestijd
iOS 18 verklapt in welke kleuren de iPhone 16 komt (zo zien ze eruit)

Apple heeft iOS 18 aangekondigd en verklapt daarmee waarschijnlijk in welke kleuren de iPhone 16 komt. In deze kleuren verschijnt de iPhone 16!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 verklapt nieuwe kleuren

Op de WWDC 2024 heeft Apple iOS 18 aangekondigd! Er komen veel veranderingen naar je iPhone door de introductie van Apple Intelligence, Apple’s eigen AI-techniek. Vrijwel alle apps worden uitgebreid met kunstmatige intelligentie en Siri wordt een stuk slimmer. Bij een grote update horen natuurlijk ook nieuwe wallpapers, waardoor iOS 18 vermoedelijk een aantal kleuren van de iPhone 16 verklapt. Bekijk ze allemaal hier:

Lees ook: iOS 18: zo zet je de nieuwe wallpapers nu al op je iPhone en iPad!

Ieder jaar brengt Apple nieuwe achtergronden uit bij de grote iOS-update. Dat is dit jaar opnieuw het geval, in iOS 18 krijg je er acht nieuwe wallpapers bij. Doorgaans passen deze achtergronden bij de kleuren van de nieuwe iPhone, want de grote iOS-versie verschijnt tegelijk met de nieuwe generatie van de smartphone. De kans is daarom groot dat de behuizing van de iPhone 16 past bij de kleuren van de wallpapers in iOS 18.

Dit zijn de nieuwe kleuren

Apple heeft acht nieuwe achtergronden toegevoegd aan iOS 18. Deze wallpapers zijn in een blauwe, gele, roze, paarse, groene, rode, rosé en gouden uitvoering uitgebracht. Volgens geruchten kunnen we de iPhone 16 in ongeveer dezelfde kleuren verwachten als de uitvoeringen van de wallpapers in iOS 18. Zo verschijnt de iPhone 16 (Plus) in de tinten geel, blauw, roze, groen, zwart, wit en paars. Deze lijken naar verluidt op de kleuren van de iOS 18-achtergronden.

Volgens geruchten zien we de iPhone 16 Pro en de iPhone 16 Pro Max in de kleuren naturel, woestijn (rosé), wit en spacezwart titanium. Deze tinten zijn minder uitgesproken dan bij de reguliere iPhone 16, dat komt door de titanium behuizing. Ook hier zien we overlap met de wallpapers, zo verraden de donkere achtergronden in iOS 18 waarschijnlijk de kleuren van de iPhone 16 Pro (Max). Daar zien we namelijk ook een rosé en naturel (lichtgele) uitvoering.

iphone 16 camera-eiland

Releasedatum van de iPhone 16

De nieuwe wallpapers in iOS 18 bevestigen dus de kleuren die tot nu toe voorspeld worden bij de iPhone 16. In 2023 bracht Apple eveneens achtergronden uit die pasten bij de nieuwe behuizing van de iPhone 15. Andere nieuwe functies die bij de iPhone 16 (Plus) worden verwachten zijn de actieknop en een verbeterde camera. Bij de iPhone 16 Pro (Max) zien we de nieuwe Capture Button en grotere schermen.

Lees ook: iPhone 16 komt in vier verschillende formaten – dit zijn ze

Apple brengt de nieuwe iPhones pas uit in september, als ook de officiële versie van iOS 18 verschijnt. Doorgaans vindt de presentatie van de reeks nieuwe iPhones plaats in de tweede week van september. Dat gebeurt dan op een maandag of dinsdag. Als we (heel) ver vooruitkijken zou dat dus maandag 9 en dinsdag 10 september 2024 zijn. Die avond weten we zeker in welke kleuren de iPhone 16 verschijnt én komt iOS 18 beschikbaar voor iedereen. Wil je meer weten over de grootste iPhone-update ooit? Lees dan hier alles over iOS 18!

Wil je meer weten over de volgende iPhone? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bronnen afbeeldingen: macrumors, apple, apple, apple, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu