Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iPhone 16 (Pro) verschijnt in nieuwe kleuren (en zo ziet dat eruit)

Yannick Chalkiopoulos
7 mei 2024, 10:30
3 min leestijd
iPhone 16 (Pro) verschijnt in nieuwe kleuren (en zo ziet dat eruit)

Apple brengt dit jaar de iPhone 16 uit, die naar verluidt in meer kleuren verschijnt dan de iPhone 15. Dit zijn de nieuwe kleuren van de iPhone 16!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe kleuren voor de iPhone 16 (Plus)

Dit jaar verschijnt de iPhone 16 en door geruchten weten steeds meer over de nieuwe telefoon. Zo is al bekend dat de actieknop dit jaar naar de reguliere modellen komt, terwijl de iPhone 16 Pro (Max) er juist nog een knop bij krijgen. Bij de duurdere toestellen zien we de compleet nieuwe ‘Capture’-knop, waarmee je sneller foto’s en video’s kunt maken. Nieuwe geruchten verklappen nu ook de kleuren van de iPhone 16.

Lees ook: iPhone 16 krijgt een vernieuwde MagSafe – dit gaat er veranderen

Je krijgt bij de iPhone 16 naar verluidt de keuze uit meer kleuren, want Apple voegt wit en paars toe aan de line-up. Daarnaast wordt de telefoon uitgebracht in de kleuren blauw, roze, geel, groen en zwart. Dat zijn dezelfde tinten die we bij de iPhone 15 (Plus) zagen. Het is de verwachting dat de iPhone 16 en de iPhone 16 Plus in dezelfde kleuren worden uitgebracht, waarbij je dit jaar dus de keuze hebt uit zeven opties.

iphone 16 kleuren
Verwachte kleuren iPhone 16 (Plus).

iPhone 16 Pro (Max) krijgt aangepaste behuizing

Bij de iPhone 16 Pro (Max) is Apple naar verluidt van plan om de titanium behuizing aan te passen. Waar de iPhone 15 Pro (Max) nog een geborstelde afwerking heeft, wordt dit bij de nieuwe iPhones gepolijster. Daardoor krijgt de iPhone 16 Pro (Max) een meer glanzende behuizing en is de buitenkant minder gevoelig voor krasjes. Dat is niet alles, want bij de iPhone 16 Pro (Max) introduceert Apple ook nieuwe kleuren.

Volgens geruchten brengt Apple de iPhone 16 Pro (Max) opnieuw uit in naturel titanium. Dat wordt niet exact dezelfde kleur, de nieuwe iPhone heeft meer grijstinten in deze uitvoering. Daarnaast verschijnt de iPhone 16 Pro (Max) in woestijn (rosé) titanium, zilver (wit) titanium en spacezwart titanium. Apple neemt dus afscheid van blauw titanium, een kleur die we wel bij de iPhone 15 Pro (Max) zagen.

iphone 15 pro max alle kleuren
Kleuren van de iPhone 15 Pro (Max).

Release van de volgende iPhone

Bij de iPhone 16 (Plus) en de iPhone 16 Pro (Max) introduceert Apple dus een aantal nieuwe kleuren. Die zijn feller dan we bij de iPhone 15 (Plus) en de iPhone 15 Pro (Max) zagen. Het gaat natuurlijk wel nog om geruchten, de definitieve kleuren worden pas in september bekendgemaakt. Dan presenteert Apple de nieuwe iPhones, dat gebeurt doorgaans in de tweede week van september.

Lees ook: ‘iPhone 16 neemt deze functie dit jaar over van de iPhone 15’

Het is lang geleden dat we zo lang hebben moeten wachten op de volgende iPhone, want de afgelopen jaren bracht Apple altijd een nieuwe uitvoering van de telefoon uit in het voorjaar. Dit jaar moeten we het vooralsnog zonder lentekleur doen bij de iPhone 15, maar daar komt mogelijk verandering in bij het eerste Apple-event van 2024. Wil je weten wat Apple aankondigt bij het ‘Let loose’-evenement? Lees dan hier al onze verwachtingen!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: macrumors, MacRumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu