De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuwe camera iPhone 15 Pro Max: zo ver kan je straks inzoomen

Yannick Chalkiopoulos
9 mei 2023, 11:32
3 min leestijd
Nieuwe camera iPhone 15 Pro Max: zo ver kan je straks inzoomen

We horen al maanden dat de iPhone 15 Pro Max een nieuwe periscooplens gaat krijgen. Maar hoe ver kun je straks dan inzoomen met de iPhone 15 Pro Max?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro Max krijgt nieuwe camera

Er gaan al maanden geruchten over de iPhone 15 Pro Max en welke camera de telefoon krijgt. Deze vertellen al langer dat de iPhone 15 Pro Max een periscooplens krijgt. Hiermee kun je veel verder inzoomen dan tot nu toe mogelijk was bij de iPhone. Volgens de nieuwste geruchten is er nu eindelijk onafhankelijk bevestigd dat de iPhone 15 Pro Max inderdaad de nieuwe periscooplens gaat krijgen.

Lees ook: ‘iPhone 16 wordt supergroot (en krijgt het grootste scherm ooit)’

De geruchten bevestigen bovendien dat de nieuwe camera alleen naar de iPhone 15 Pro Max komt. De iPhone 15 Pro moet het dus doen zonder periscooplens. Dit komt vermoedelijk door de grootte van de telefoon. De periscooplens ligt namelijk horizontaal in de telefoon en heeft meer ruimte nodig dan de ‘normale’ verticale camera. Hierdoor past de lens beter in de grotere behuizing van de iPhone 15 Pro Max.

iPhone periscoop

Camera kan meer dan twee keer zo ver inzoomen

Als we de geruchten moeten geloven, kun je met de iPhone 15 Pro Max straks meer dan twee keer zo ver inzoomen dan je nu met de iPhone 14 Pro kan. Met de nieuwe camera is het dan waarschijnlijk mogelijk om tot 6x in te zoomen, terwijl je bij de iPhone 14 Pro (Max) nu nog tot 3x in kan zoomen. De periscooplens betekent dus waarschijnlijk een flinke verbetering voor het inzoomen met de iPhone 15 Pro Max. 

Met de verbeterde camera wordt Apple op het gebied van fotografie weer een geduchte concurrent van bedrijven als Samsung en Google. Met de Pixel 7 Pro en de Samsung Galaxy S23 Ultra is het al veel langer mogelijk om tussen de 5x en 7x in te zoomen. De camera van de iPhone bleef op dat gebied nog behoorlijk achter, maar daar brengt de iPhone 15 Pro Max eindelijk verandering in.

iPhone 15 Pro Max

Eerdere renders bevestigden nieuwe camera al

Dat de nieuwe periscooplens van de iPhone 15 Pro Max nu onafhankelijk bevestigd is komt overeen met eerdere renders van de telefoon. De cameralenzen steken bij de iPhone 15 Pro Max namelijk veel minder uit dan we bij de renders van de iPhone 15 Pro hebben gezien. Dat de lenzen van de nieuwe telefoon dunner zijn wijst op de komst van de nieuwe periscoopcamera. Deze ligt immers horizontaal in de telefoon. 

Lees ook: ‘iPhone 15 (Plus) krijgt een andere achterkant én een nieuwe kleur’

Ben je enthousiast over de nieuwe periscooplens en wil jij meer weten over de iPhone 15-reeks? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 bij elkaar gezet, evenals alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro (Max). Ben je nieuwsgierig hoe duur de iPhone 15 Pro Max gaat worden? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Ice universe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu