‘Slechts één iPhone-model krijgt volgend jaar glazen design’

20 mei 2016, 10:33
2 min leestijd
‘Slechts één iPhone-model krijgt volgend jaar glazen design’

De iPhone 7 is nog niet eens onthuld, maar er is alweer een nieuw gerucht over de iPhone van volgend jaar. Slechts één van de iPhone-modellen zou een glazen ontwerp krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Glazen iPhone

De geruchten rondom een iPhone met glazen design, zoals de iPhone 4 dat had, doken eerder dit jaar al op. Volgens de CEO van Carter Technology, Allen Horng, krijgt één iPhone-model in 2017 zo’n glazen ontwerp. Carter Technology is een bedrijf dat cases maakt voor de iPhone.

Horng vertelde onder meer aan Nikkei dat er, zover hij weet, maar één iPhone komt met een glazen achterkant. De randen blijven een metalen rand houden, zoals ook bij de iPhone 4 het geval was. Eerdere berichten meldden dat de iPhone in 2017 volledig uit glas zou bestaan, dus zonder metaal. Er zou dan gebruikgemaakt worden van een extra sterk soort glas.

iphone 8 concept

iPhone 7 blijft hetzelfde

Als we de berichten mogen geloven, blijft de iPhone 7 dit jaar qua ontwerp grotendeels hetzelfde als de iPhone 6S (Plus). Wel zal de koptelefoonaansluiting kunnen verdwijnen om ruimte te maken voor een extra speaker. Pas in 2017, met de komst van de iPhone 7S of iPhone 8, zouden er weer grote veranderingen worden doorgevoerd. Ook wordt die iPhone mogelijk van een AMOLED-display voorzien.

iPhone geruchten

Horng claimt dat maar één van de iPhones ook aan de achterkant van glas wordt voorzien. Het is dan maar de vraag welke dat is: de standaard iPhone met 4,7-inch scherm of het Plus- (of Pro-)model van 5,5-inch.

Verdere geruchten over de iPhone van 2017 zijn dat het display helemaal doorloopt tot aan de randen. Mogelijk zou zelfs de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt zijn. Apple kan daarmee het scherm groter maken, zonder het toestel zelf te vergroten, of juist de toestellen kleiner maken om een groter scherm te behouden.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu