Eerste tests van Face ID-betrouwbaarheid geven wisselende resultaten

Lars Paijmans
1 november 2017, 13:12
2 min leestijd
Eerste tests van Face ID-betrouwbaarheid geven wisselende resultaten

Nu steeds meer mensen met de iPhone X aan de slag kunnen, wordt de nieuwe Face ID-camera uitvoerig getest. Hoe betrouwbaar is de scanner in extreme situaties, en kan hij een tweeling uit elkaar houden?

Lees verder na de advertentie.

Face ID betrouwbaarheid getest

Voorafgaand aan de komst van de iPhone X is er al veel gezegd over Face ID. Apple zou een groot risico nemen door Touch ID te schrappen en over te stappen op de nieuwe techniek. Het bedrijf uit Cupertino is echter overtuigd van de betrouwbaarheid van Face ID.

Zo zette Mashable twee eeneiige tweelingen voor een iPhone X, om te zien of de Face ID-camera onderscheid kon maken tussen de twee soortgelijke gezichten. Hoewel één persoon zijn gezicht had ingesteld op de iPhone, ontgrendelde het toestel ook gewoon als de tweelingbroer zijn gezicht voor de camera hield. In beide gevallen kon Face ID dus voor de gek worden gehouden.

Face ID betrouwbaarheid

Opvallend genoeg leverde een soortgelijke test met tweelingen van Business Insider hele andere resultaten op. Het lijkt er dus op dat tweelingen meer moeite hebben om hun iPhone af te schermen. In het verleden gaf Apple zelf ook al aan dat de camera het moeilijk kan hebben bij tweelingen.

Tests in het donker, en met ogen dicht

Als je geen tweelingbroer of -zus hebt, is de betrouwbaarheid van Face ID een stuk groter. Hoewel de scanner zo nu en dan je gezicht niet herkent, werkt hij in de overgrote meerderheid van de situaties wel. Dit bleek gisteren uit de eerste iPhone X reviews. Zo doet de scanner het dankzij de infraroodsensor het ook goed in het donker, en kan iemands identiteit in een oogwenk worden vastgesteld. Bovendien reageert de scanner niet als je jouw ogen gesloten houdt. Als jij ligt te slapen, kan niemand er dus met de inhoud van je iPhone vandoor gaan.

Face ID werkt nauw samen met de nieuwe A11-chip van de iPhone X. Deze slaat alle gegevens over je gezicht lokaal op, zodat er geen persoonlijke info online wordt gedeeld. Dit verbetert de beveiliging aanzienlijk, en is dezelfde manier waarop Apple Touch ID beveiligde.

iPhone X kopen

Inmiddels is de X verkrijgbaar in Nederland. Alle informatie over prijzen en levertijden vind je in onze prijsvergelijker. Dit geldt voor zowel de losse iPhone X als de iPhone X met abonnement.

Lees het laatste nieuws over Face ID

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu