Round-up: dit vinden Amerikaanse media van de iPhone X
Lars Paymans

De eerste iPhone X reviews van internationale media zijn hier, en geven ons een eerste indruk van alle vernieuwingen die het toestel introduceert. We zetten ze op een rij in deze round-up.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone X review round-up

Grote internationale techsite publiceerden vanochtend hun iPhone X reviews. Omdat Apple in veel gevallen slechts 24 uur de tijd gaf voor deze recensies, hebben veel websites slechts een eerste indruk online gezet. In enkele gevallen (zoals bij TechCrunch) kon het toestel wel een week getest worden.

The Verge

The Verge windt er geen doekjes om in zijn review: “De iPhone X is de beste iPhone die ooit gemaakt is.” Ze prijzen de dunne behuizing, razendsnelle prestaties en het nieuwe design. Face ID werkt in veel gevallen goed, maar heeft het vooral in de buitenlucht en onder TL-licht lastig om gezichten te herkennen.

Daarnaast valt op hoe veel apps nog niet klaar zijn voor het nieuwe scherm van de X, wat soms voor wat gekke situaties zorgt. Pas later geeft The Verge een definitief cijfer aan de X.

Lees de volledige review op The Verge

TechCrunch

Als enige mocht TechCrunch al een week aan de slag met de iPhone X, en dat levert een erg uitgebreide review op. Wat hier vooral opvalt zijn de foto’s. Je kunt goed zien dat er een verschil in camerakwaliteit tussen de iPhone 8 Plus en iPhone X, terwijl beide toestellen een soortgelijke dubbele cameralens hebben.

Dit zou te maken met de extra beeldstabilisatie, wat vooral ‘s avonds voor betere resultaten zorgt. Verder is het toestel snel, vloeiend en bovenal heel leuk om te gebruiken. “Voordat je er erg in hebt vergeet je de homeknop.”

Lees de volledige review van TechCrunch

iPhone X review round-up

The Washington Post

The Washington Post had wat meer moeite met het loslaten van de homeknop. “Er wordt van je verwacht dat je een set aan nieuwe handelingen leert om de X te bedienen.” Wel werkt Face ID zo goed als altijd en is het kleinere design met het grote scherm prettig om vast te houden. “De iPhone X kent je beter als iedere iPhone ervoor, en zet de eerste stap om de telefoon meer als persoon te laten gedragen.”

Lees de volledige review op The Washington Post

Mashable

“De iPhone X is het begin van iets nieuws”, aldus Mashable. In de zeer uitgebreide review worden alle belangrijke nieuwe functies besproken, en kun je goed zien hoe hoog de camerakwaliteit is. Bovendien was de reviewer de homeknop binnen 48 uur al vergeten, omdat Face ID gemakkelijker is en de nieuwe bediening ook logisch werkt. “Als je eenmaal gewend bent aan de X, kun je onmogelijk nog terug. Dit is de toekomst van de telefoon, dus wen er maar aan.”

Lees de volledige review van Mashable

Gizmodo

Gizmodo heeft een relatief beperkte eerste indruk, die echter wel wat interessante info geeft over Face ID. De reviewer benadrukt dat de techniek niet alleen veiliger is dan Touch ID, het werkt doorgaans ook perfect. “Ik houd de telefoon richting mijn gezicht en veeg in een beweging naar boven om het toestel te ontgrendelen.” Zo nu en dan werkt de scanner echter niet, maar in het donker liep de tester nooit tegen problemen aan. Later werkt Gizmodo de review bij met een definitief oordeel.

Lees de volledige review van Gizmodo

Lees ook onze eerste indruk van de iPhone X en download de iPhoned-app. Dan stellen we je meteen op de hoogte stellen als onze uitgebreide review over de nieuwe smartphone te lezen is. Check voor koopinformatie en levertijden van de losse iPhone X of iPhone X met abonnement onze prijsvergelijker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.