Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple bewijst waarom het iMessage-icoontje groen is

Lars Paijmans
22 april 2016, 14:06
2 min leestijd
Apple bewijst waarom het iMessage-icoontje groen is

Het is vandaag de Dag van de Aarde en dat viert Apple met een gloednieuw reclamespotje die laat zien hoe iMessage volledig op groene energie draait. Dat logo van de Berichten-app is dus niet voor niets groen.

Lees verder na de advertentie.

Apple viert Dag van de Aarde

Het reclamespotje, Renewable Energy genaamd, speelt zich volledig af in de Berichten-app die je op iedere iPhone en iPad tegenkomt. Dankzij het filmpje leren we hoe iMessage 100 procent op herbruikbare energie draait, via de datacentra van Apple waar alle berichten verwerkt worden.

Help de aarde dus een handje en verstuur je berichten via iMessage, dat lijkt de boodschap van Apple te zijn op de Dag van de Aarde. Naast het reclamespotje is er al een week een grote promotie-actie aan de gang in de App Store, waarmee opbrengsten van bepaalde apps volledig naar het goede doel gaan.

Apple lijkt zich meer dan ooit te focussen op het milieu en groene energie. Dit zagen we nog tijdens het maart-event, waar een groot deel van de presentatie vrij was gemaakt om te laten zien hoe Apple zich inzet voor een beter klimaat. Onder meer een iPhone-recyclerobot moet hierbij helpen, evenals deze duurzame datacentra voor iMessage dus.

Lees ook: Apple Stores gaan groen voor Dag van de Aarde

Ook bij de Apple Stores is te zien dat Apple de Dag van de Aarde niet vergeten is. De logo’s hebben een groen accentje gekregen en ook de medewerkers dragen geen blauwe, maar groene shirts. Vandaag meedoen met de Dag van de Aarde kan dus zo simpel zijn als het versturen van een iMessage-berichtje.

Siri en Liam video

Later op de dag heeft Apple een extra filmpje online gezet waarin Siri samen met robot Liam de show steelt. Liam is de recyclerobot, die vandaag dus ook in het zonnetje wordt gezet. Je kunt de video hieronder bekijken, en ook op je eigen iPhone kun je Siri vragen stellen over Liam. Dit levert vaak leuke antwoorden op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu