Apple Stores gaan groen voor Dag van de Aarde

Erwin Vogelaar
15 april 2016, 20:16
1 min leestijd
Apple Stores gaan groen voor Dag van de Aarde

Apples Stores over de hele wereld gaan een week lang groen voor de Dag van de Aarde. Hiermee geeft Apple extra aandacht voor het milieu. 

Lees verder na de advertentie.

Apple Store groen

Apple geeft Apple Stores van over de hele wereld een kleine groene make-over. Op deze manier vraagt het bedrijf aandacht aan de Dag van de Aarde. Uiteraard wordt niet alles in de winkels groen gemaakt, maar de kleur is toch niet te missen. Zo is het blaadje van het lichtgevende Apple-logo de komende week groen en dragen de Apple-medewerkers geen blauwe, maar groene shirts.

Apple Store groen

Naast deze kleurveranderingen start Apple vandaag ook met het gebruik van papieren tassen in plaats van plastic tassen. Dus de volgende keer dat je een nieuwe MacBook of iPad koopt in de Apple Store, krijg je deze waarschijnlijk mee in een papieren tas. In Nederland moeten we tegenwoordig al extra betalen voor plastic tasjes, waardoor menig winkel al vanzelf is overgestapt naar het gebruik van papieren tasjes.

De komende week zul je ook een actie in de App Store tegenkomen. Tijdens deze actieweek kun je exclusieve content voor allerlei apps kopen, terwijl alle opbrengsten naar het Wereld Natuur Fonds gaan. Zo kun je onder andere een iOS-exclusieve held voor Hearthstone kopen. Voor meer informatie over deze actie kun je hier verder lezen.

De Dag van de Aarde, of Earth Day, vindt plaats op 22 april. Op die dag zijn er wereldwijd evenementen om aandacht te vragen voor de bescherming van het milieu. Ook op de Apple-website wordt aandacht gegeven aan wat Apple doet voor het milieu.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu