De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Sunrise is toch nog niet offline: Microsoft stelt sluiting uit

Rutger Otto
1 september 2016, 15:36
2 min leestijd
Sunrise is toch nog niet offline: Microsoft stelt sluiting uit

De populaire agenda-app zou woensdag gestopt worden, maar dat is niet gebeurd. Microsoft houdt Sunrise voorlopig tóch nog even beschikbaar voor gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Sunrise-app bestaat nog

Sunrise is een veelgebruikte agenda-app, die vorig jaar door Microsoft werd overgenomen. Toen werd al duidelijk dat Sunrise zou sluiten. Volgens Microsoft zouden gebruikers de functionaliteiten niet zouden missen, als ze tenminste de Outlook mail en agenda-app zouden gebruiken. Veel van de functies uit Sunrise zouden daar namelijk in terecht komen.

Aanvankelijk zou Microsoft op 31 augustus de stekker uit Sunrise trekken. De app staat niet meer in de App Store, maar is nog wel te gebruiken door mensen die hem al hadden gedownload. Dat komt omdat Microsoft wil wachten tot er meer functies van Sunrise in Outlook te vinden zijn. Het bedrijf heeft dat aan PC World laten weten. “We wachten nog iets langer. Als de features die we voor ogen hebben in Outlook zijn uitgebracht, zal de app echt sluiten.”

sunrise

Geen updates

Sinds de overname wordt de Sunrise-app al niet meer geüpdatet. Toch waren er veel mensen die de app nog steeds gebruikten, want niet alle functies zaten al in Outlook. Die mensen komt Microsoft nu tegemoet. Sunrise werkte bijvoorbeeld samen met veel apps van derden, zoals Trello en Todoist, om taken in te plannen. Op dit moment werkt Outlook nog maar met drie apps: Facebook, Evernote en Wunderlist. Integratie met nog meer apps wordt beloofd.

Sunrise

Sunrise is een heel overzichtelijke kalender, die gebruikmaakt van veel wit, een duidelijk overzicht en handige icoontjes. Met de app kun je bijvoorbeeld een maandweergave bekijken of kiezen om alleen de komende drie dagen te tonen. Wanneer gebruikers Sunrise nu voor het laatst kunnen raadplegen, is onbekend. Waarschijnlijk komt Microsoft met een nieuwe sluitingsdatum zodra het duidelijk is dat de ontbrekende functies in Outlook toegevoegd worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu