De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Outlook-update slokt agenda-app Sunrise op

Rutger Otto
29 oktober 2015, 12:15
2 min leestijd
Outlook-update slokt agenda-app Sunrise op
Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Gratis

Reviewscore

8,5

Microsofts mail-app Outlook heeft een grote update ondergaan voor iOS. Zo is er een nieuw uiterlijk, maar er is ook slecht nieuws voor fans van Sunrise. Lees er alles over in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Outlook is voorzien van een update, waarmee de app toe is aan versie 2.0.0. Dat kondigde Microsoft op zijn blog aan. Ook wist het bedrijf te melden dat bijna 30 miljoen mensen actief van Office op de smartphone gebruikmaken.

Make-over voor Outlook

Om te beginnen heeft het nieuwe Outlook een frisse look. Microsoft heeft het uiterlijk van de app veranderd, zodat je beter moet kunnen navigeren. Nieuw is bijvoorbeeld dat mail, agenda en contactpersonen prominenter in beeld staan, zodat je snel kunt wisselen. Dankzij andere verbeteringen in de interface moet je überhaupt sneller door de app kunnen gaan.

De app oogt lekker clean en wit, maar heeft wel icoontjes om dingen aan te geven. Zo komt er bij evenementen een oranje kalender-icoon te staan en vallen ook belangrijke mails of mails met bijlages beter op. Verder wordt het na de update gemakkelijker om een bijlage aan je bericht toe te voegen.

Einde van Sunrise-appsunrise in outlook

De update van Outlook betekent ook het einde van de Sunrise-app. De populaire agenda-app werd vorig jaar door Microsoft opgekocht en zal de komende maanden samengevoegd worden met Outlook. “Hier komt het slechte nieuws”, schrijft het Sunrise-team op zijn blog. “We zullen de Sunrise-apps niet meer updaten.”

Wil je van de agenda-functies van Sunrise gebruik willen blijven maken, dan moet je dus naar Outlook. En dat is inderdaad slecht nieuws voor mensen die al een andere mail-app gebruiken en Sunrise ernaast hadden als agenda-app.

Sunrise in Outlook

Het team van Sunrise belooft dat het zal blijven innoveren. Zo werkt het aan ‘nieuwe ideeën voor Outlook’ en brengt het alle extra functies zoals ‘interessante agenda’s’ en het 3 dagen-overzicht naar Outlook voor het eind van dit jaar.

Voor Outlook-gebruikers verandert er wat dat betreft niet veel, zij krijgen er alleen maar betere agenda-functies bij. Maar fans van de Sunrise-app zullen op zoek moeten naar een andere agenda-app voor iOS.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Bronnen: Sunrise, Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu