Deze 3 zaken moet je weten over de nieuwe chat-app Wire

3 december 2014, 15:33
2 min leestijd
Deze 3 zaken moet je weten over de nieuwe chat-app Wire

Hoewel er talloze chat-apps voor iOS beschikbaar zijn, probeert Wire iets nieuws. Op die manier moet de app moet de concurrentie aangaan met populaire diensten als WhatsApp en Skype.

Lees verder na de advertentie.

Wire

Wire is een nieuwe chat-app van één van de makers van Skype, Janus Friis. De Deen wilt met Wire afstand nemen van de verouderde technologie van Skype en deze vernieuwen in een geheel nieuwe app. Toch moet je van goede huizen komen om je als chat-app te onderscheiden in de App Store. Wire doet dat op de volgende drie manieren.

1. Fraai design

Waar we WhatsApp kennen van het simplistische, ietwat saaie uiterlijk, doet Wire iets anders met zijn design. De app ziet er namelijk heel stijlvol en tegelijk simplistisch uit, met name omdat er veel gebruik wordt gemaakt van de kleur zwart. De bediening is wel wat anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Er wordt geen gebruikgemaakt van overzichtelijke menu’s en duidelijke knoppen, maar het is de bedoeling dat je de app bestuurt met veegbewegingen. Dit is in het begin wat lastig, maar gelukkig helpt de app je op weg met enkele tips.

2. Handige functies

Uiteraard kun je met Wire simpele berichtjes sturen, maar de app kan meer dan dat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s en gifjes te delen, video’s van YouTube te embedden en content uit SoundCloud uit te wisselen. Met de app kun je ook bellen met een uitstekende hd-kwaliteit. Videobellen is helaas nog niet mogelijk, maar wellicht komt daar in de toekomst verandering in.

3. Multi-platform en veilig

Wire is multi-platform, wat wilt zeggen dat je de app met meerdere besturingssystemen kunt gebruiken. Momenteel is er een iOS- en Android-app beschikbaar, alsmede een client voor je Mac. Wire gebruiken op een pc kan helaas nog niet. Ondersteuning voor Windows-computers wordt echter spoedig, samen met een browserversie, uitgebracht. Zo blijf je dus gemakkelijk met iedereen in contact, ongeacht van welk platform je gebruikmaakt.

Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger
Wire • Secure Messenger

Misschien nog wel belangrijker is het feit dat Wire al je berichten standaard met end-to-end-encryptie beveiligt. Zo hoef je niet bang te zijn dat je chats door kwaadwillenden worden onderschept. Tot slot werkt de app erg efficiënt, waardoor gebruik ervan niet enorm nadelig is voor  de accu van je iPhone of iPad.

Wire iOS-app downloaden

Wire is vanaf nu gratis in de App Store of via onderstaande link te downloaden. De app vereist iOS 8 en minimaal 10,8MB aan opslagruimte. Verder is hij geoptimaliseerd voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus.

Wire • Secure Messenger

Wire Swiss GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu